13 d'abril de 2017

La Finestra d’Internacionalització de la Dansa (FID) celebra la seva trobada en el marc del Festival Sismògraf. El divendres 21 d’abril, a l’Espai Els Catòlics mostraran els projectes guanyadors de la convocatòria de la FID 2016. Es tracta d’una petita mostra d’espectacles que actualment encara es troben en fase de creació. Són les propostes d’Albert Quesada, Los Moñekos, Señorita Blanco, Sol Picó, Mal Pelo i Guy Nader i Maria Campos.

La FID és una trobada anual d’artistes i programadors internacionals, que vol presentar la dansa catalana arreu del món. Començarà dimarts vinent al vespre a La Caldera de Barcelona, on es podrà veure el muntatge OneTwoThreeOneTwo, d’Albert Quesada, que ja es va poder veure l’any passat al Sismògraf. Tot seguit, es podrà intercanviar impressions amb l’artista i la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit.

Dimecres, la FID es trasllada al Mercat de les Flors i a l’Antic Teatre de Barcelona, on entre altres es podrà gaudir de l’espectacle +45 de Sebastián García Ferro, una de les rèpliques del Sismògraf 2016. El dijous, la FID programa una altra rèplica del Sismògraf de l’any passat, La Partida, de Vero Cendoya. Durant els tres dies que la Finestra d’Internacionalització de la Dansa és a Barcelona es presentaran coreografies ja estrenades, mentre que el dia que passa a Olot es mostraran projectes en creació.

La FID2017 compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, de l’Institut de Cultura de Barcelona i de l’Institut Ramon Lull. És un punt de trobada que vol aprofundir en la promoció internacional del treball i l’univers artístic dels artistes participants.