19 d'abril de 2017

De dijous a diumenge, el Sismògraf programa una cinquantena d’espectacles. Més de la meitat són gratuïts i passaran a les places i carrers de la ciutat. Divendres a les 10 h, a la plaça Major, més de cent alumnes d’escoles garrotxines posaran en pràctica la taula de moviments del Tirabuixó, que practiquen cada matí a l’aula. A les 13 h, a la plaça Pia Almoina, la companyia d’Oriol Escursell mostrarà un petit tast d’Egurra, l’espectacle que va guanyar el premi Delfí Colomé i que s’estrenarà a l’estiu al festival Ésdansa de les Preses.

El divendres a la tarda, els espectacles de carrer començaran a les 18 h a la plaça Major, amb l’estrena de Mira’t, del Circ Pànic. Un espectacle d’equilibris, amb pesos, contrapesos i una bàscula de grans dimensions. A les 19h, a les escales de Sant Esteve, la companyia Get Bak representarà Tribakia, un muntatge on les danses urbanes i les piruetes són les protagonistes. A les 19.30 h, a la plaça del Torín, Brodas Bros i Kukai Dantza estrenen l’espectacle conjunt Topa, a mig camí entre la dansa tradicional i les danses urbanes. Encara dissabte, des de les 20 h fins a la mitjanit es podrà participar de la instal·lació interactiva Bulb al monument a la lectura. A les 21 h, la ballarina i coreògrafa Yuria Omedis hi interactuarà.

Dissabte, durant tot el dia la dansa s’apoderarà del centre d’Olot. Els alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre ballaran peces de cinc minuts coreografiades per Sol Picó en diferents places i carrers tant al matí com a la tarda. També al llarg del dissabte, els joves de l’Ideal convidaran a tothom qui passegi per la ciutat a ballar davant d’un mirall de grans dimensions. Al Firalet, la Marta i la Petra muntaran un espai fotogràfic on plasmar imatges ballant amb les posicions més impossibles a Ballar amb la Lluna. A més a més, Anna Ventura passejarà tot un seguit de spoutniks estrafolaris pels carrers d’Olot.

A les 11.30 h, a la plaça Pia Almoina, la companyia Los Moñekos ens proposa veure un duel entre dos rivals inseparables. És Amortal Combat. A les 12.30 h, al pla de Can Marcé, el colectivo Lamajara estrenarà Dispositivo LABranza, un espectacle que compta amb la participació de diversos voluntaris locals. A les 13 h, al Firal, els usuaris de la Fundació MAP i d’Integra ballaran la coreografia que els ha ensenyat la ballarina Ester Forment.

El dissabte a la tarda el centre d’Olot seguirà essent l’epicentre de la dansa. A les 17 h, a la plaça Major, començarà el Sismohop, la festa de les danses urbanes amb les millors companyies de hip hop del moment. A les 18 h, a la plaça del Teatre, la companyia Moveo representarà Tu vas tomber!, un treball sobre l’equilibri i les relacions amb l’altre. A les 18.30 h, a la plaça Campdenmàs, Cobosmika Seed0s mostrarà Ghost, dedicat als fantasmes personals de cadascú. A les 19 h, hi ha una nova oportunitat de veure Topa, l’espectacle conjunt de Brodas Bros i Kukai Dantza. Encara amb les activitats gratuïtes, a les 19.30 h a la gredera del Montsacopa, la cyborg Moon Ribas que porta un sensor sísmic incorporat al cos ballarà els moviments que en aquell moment passin al planeta.

Dissabte a la nit, encara hi ha dues opcions de veure dansa a l’aire lliure. A les 23 h, a la plaça Major, la companyia Maduixa representarà Mulïer, un espectacle de dansa sobre xanques. A les 00 h, a la plaça del Teatre, Joan Colomo i la Generació Feliç ens proposen anar a la Festa de balls per salvar el món. Un recorregut a través de la música de tots els temps amb la premisa que si no balles, el món s’acaba.

Diumenge a les 12 del migdia, té lloc un clàssic del Sismògraf que ha format part de totes les edicions del festival: l’Itinerari de Dansa al Parc Nou. Sis companyies oferiran petits tastos de dansa en un entorn natural únic. L’última de les propostes gratuïtes serà el diumenge a les 18 h a la plaça del Teatre. A Ballant, ballàvem, Laia Santanach reflexionarà sobre les paraules i els mots.

A més a més, de dijous a dissabte es poden veure tres pel·lícules relacionades amb la dansa gratuïtament. A l’Espai PRO del Sismògraf, al Casino Olotí, es projectarà de manera ininterrompuda Time takes the time time takes, de Guy Nader i Maria Campos. A l’Escó de Can Trincheria es podrà veure Step Back with your left foot. A l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa es visionarà la pel·lícula Marcianos en la Tierra, de l’olotí Àngel Vila. Aquest film, a més, comptarà amb tres projeccions amb música en directe divendres a les 19 h i dissabte a les 17.30 h i a les 21.30 h.

Una altra opció de gaudir de la dansa de manera gratuïta és anar al Sismobar, a la Carbonera, el dijous, divendres i dissabte a partir de les 18 h i fins ben entrada la matinada.