Des del Festival Sismògraf hem iniciat aquest any un projecte d’acompanyament a 10 professionals de la gestió escènica de Catalunya en l’àmbit de la dansa, les arts del moviment i la creació contemporània, que es desenvolupa durant tot el 2017. Aquest dispositiu, liderat per la directora del Festival Tena Busquets i coordinat per la gestora cultural Margarida Troguet, forma part de les línies d’acció del Pla d’Impuls a la Dansa nascut en el marc del Pla Integral de la Dansa a Catalunya i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

PRO365/SISMO consta de quatre visites o situacions artístiques acompanyades de 4 apadrinaments professionals i d’un seguiment on-line dinamitzat per Troguet de l’activitat de dansa a Catalunya i a Europa a través d’articles, conferències, congressos, convocatòries, vídeos.

Els apadrinaments professionals aniran a càrrec del ballarí i coreògraf Quim Bigas, de la tècnica d’Arts Escèniques de Fira Tàrrega, Anna Giribet, de la directora del Centre de Creacio El Graner, Cristina Alonso i de la gestora cultural, Margarida Troguet, que acompanyaran el procés i lideraran cada una de les situacions, creant així un itinerari de treball concret per a cada trobada.

Les trobades programades en el marc del projecte són:

  1. Febrer-Març 2017. La creació

Visita a un centre de creació (L’Animal a l’esquena / L’Estruch…) per posar en valor les residències de creació, les dinàmiques, els acompanyaments…

  1. Abril 2017. El Festival

Assistència al Festival Sismògraf d’Olot. Dinàmiques d’exhibició, de creació de continguts i reflexions per a jornades professionals, de tallers amb espectadors….

  1. Juliol 2017. Formació+Exhibició+Comunitat+Territori

Assistència al Festival Deltebre Dansa. Dinàmiques de formació, d’exhibició, de creació i composició comunitària…

  1. Setembre 2017. Les xarxes, les complicitats, Europa…

Assistència al Festival de Creació Contemporània de Terni, membre de la Xarxa Finestate. Dinàmiques d’intercanvi amb altres professionals de la gestió i amb artistes…

'Molar', de Quim Bigas, al Sismògraf 2016. Foto: Martí Albesa

‘Molar’, de Quim Bigas, al Sismògraf 2016. Foto: Martí Albesa