11 d'abril de 2017

Fins a 192 programadors ja s’han inscrit per assistir al Festival Sismògraf. Són més dels que es van apuntar l’any passat. La majoria vénen de Catalunya per tal de programar espectacles de dansa als seus respectius municipis. Tot i així també assistiran al Sismògraf programadors estrangers. Aquest any s’ha posat el focus en els Països Baixos i Bèlgica, d’on vindran diversos gestors culturals. També han reservat plaça programadors d’Alemanya, França, Anglaterra, Canadà i Corea. 

El Casino d’Olot serà l’espai reservat per als quasi 200 programadors. Allà podran trobar-se amb les companyies per negociar dates i contractes per portar als respectius municipis els espectacles que més els agradin del festival. També allà serà on hi haurà un grup de viquipedistes que es dedicaran a redactar entrades relacionades amb la dansa i penjar-les a la Viquipèdia.

El festival ha preparat tot un itinerari pensat especialment per als programadors. Dijous al matí en Quim Bigas impartirà una classe magistral de dansa destinada als gestors culturals. Al migdia, Toni Jodar els farà una conferència ballada sobre la història més recent de la dansa contemporània. El divendres al matí podran veure les maquetes d’alguns dels espectacles que actualment s’estan treballant per estrenar-los al Sismògraf del 2018. A més, també es mostrarà com avança l’espectacle Egurra, que va guanyar el premi Delfí Colomé. Dissabte, l’Espai PRO acollirà la trobada d’associacions professionals de la dansa d’Andalusia, Catalunya, Madrid, el País Basc i València.

A part, els programadors també assistiran a la majoria dels espectacles que es programen al Sismògraf i tindran l’oportunitat d’intercanviar opinions amb els responsables del festival i creadors de la dansa.