27 d'abril de 2016

Un mes després del Sismògraf arriba el SismÒFFgraf, l’OFF del festival de la dansa de Catalunya. Durant tot el dissabte es podran veure 19 intervencions i altres propostes al voltant de la dansa, el moviment i l’acció. Es tracta d’un festival totalment gratuït on els amateurs i els professionals emergents són els protagonistes, amb tallers i escenari obert perquè el públic pugui participar de la dansa.

El festival començarà a les deu del matí amb una classe de dansa contemporània per a totes les edats i nivells al Puig del Roser a càrrec de Nadine Gerspacher & Arias Fernández. Els dos ballarins també oferiran l’espectacle Sweet Hello, a tres quarts de dues del migdia.

Durant tot el dia les activitats ocuparan diversos espais del centre com la plaça de l’Arxiu, la plaça Major, el Firal, la plaça del Mig, la plaça Catalunya, el Firalet i la plaça del Teatre. El punt i final serà a les dotze de la nit als Clàustres del Carme amb la festa Up-Ducció Vinil Party.

D’entre les propostes locals, el col·lectiu Les Crusans oferirà Calça’t, a tres quarts d’una a la plaça del Mig. Eva Durban presentarà L’Espectacle sense nom, a les 13:10 a la plaça Mercat i a les 16:20 a la plaça Catalunya. Elles (les Nenes) representaran No es fan truites sense trencar els ous, a les cinc a la plaça Catalunya i David Novóa i Marta Riera portaran Ocult a les vuit a la plaça de l’Arxiu.

La companyia emergent barcelonina Kernel Dance Theatre arriba a Olot amb la peça Re:live, que es podrà veure a un quart de nou del vespre a la plaça del Torín, mentre es pon el sol.

El SismÒFFgraf també cedeix un espai per a l’experimentació, el Punt Mov. Es tracta de propostes d’un màxim de deu minuts com Daedalus, Oscuro, Divertimento, Les mil i una nits, Pink Diamond, Dos cuerpos, En busca de la mujer faro: los cimientos, Bernadette i Viva la Vida! Es podran veure en diferents espais del centre d’Olot al llarg del dissabte.

Al vespre es projectarà vídeo-dansa als Claustres del Carme i hi haurà l’escenari obert per a tots aquells que vulguin ballar. Tota la programació del SismÒFFgraf es pot consultar a www.sismoffgraf.cat. És la sisena rèplica del Festival Sismògraf.