21 de març de 2016

Cesc Gelabert impartirà una masterclass per a gestors culturals i professionals de les arts escèniques i una altra per a professionals de la salut, durant el Festival Sismògraf.  “El que faig en aquesta classe és que l’espectador tingui, a través d’exercicis senzills, la sensació d’habitar el cos amb el cor i la ment”, explica Gelabert.

El coreògraf català utilitza exercicis senzills per tal que tothom pugui entrar en el món de la dansa, encara que no tingui cap formació al respecte. “A la vida si tu no saps caminar ho tens molt malament i si no saps acariciar també ho tens molt malament. Acariciar a algú i ballar és el mateix”. Cadascuna de les classes durarà una hora i mitja.

En el cas dels programadors culturals, la classe magistral els pot ajudar a entendre millor els moviments que fan els ballarins dalt de l’escenari. De tota manera, segons opina Gelabert, aquestes classes serveixen, bàsicament, per prendre consciència del propi cos i incorporar alguns dels moviments en el dia a dia de cadascú.

Les dues classes magistrals tindran lloc el divendres 1 d’abril, en l’apartat del festival Sismògraf destinat als professionals. Les inscripcions per participar-hi ja estan tancades. Cesc Gelabert va ser aquest divendres a Olot representant la primera de les rèpliques del Sismògraf, Foot-Ball.