22 de març de 2017

Comença el projecte PRO365/SISMO. Deu programadors de Juneda, Sant Hipòlit de Voltregà, Alcover, Cambrils, Tremp, Martorell, Lloret de Mar, El Prat de Llobregat, Viladecans i Lleida es reuneixen aquest matí a la sala L’Estruch de Sabadell, en la primera trobada del projecte. 

Avui, els programadors coneixen de primera mà el Projecte Estruch, un centre de producció i difusió d’art contemporani situat a instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. En aquest espai hi conviuen tant artistes professionals reconeguts com creadors emergents.

Al migdia, els participants del PRO365/SISMO veuran com les Big Bouncers assajaven O.V.N.I., un espectacle que portaran al Teatre Principal d’Olot durant el festival Sismògraf. Actualment, les Big Bouncers gestionen l’espai de creació La Visiva i formen part del nou projecte de La Caldera.

El PRO365/SISMO és un projecte del Festival Sismògraf. Forma part de les línies d’acció del Pla d’Impuls a la Dansa nascut en el marc del Pla Integral de la Dansa a Catalunya i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Consta de quatre trobades acompanyades de quatre apadrinaments professionals i d’un seguiment on-line de l’activitat de dansa a Catalunya i a Europa a través d’articles, conferències, congressos, convocatòries, vídeos.

Aquesta primera trobada ha comptat amb l’acompanyament de la directora del Centre de Creacio El Graner, que ha exercit de padrina. Els padrins de les altres trobades seran el ballarí i coreògraf Quim Bigas, la tècnica d’Arts Escèniques de Fira Tàrrega, Anna Giribert i la gestora cultural Margarida Troguet.

La propera trobada conjunta dels deu programadors serà del 20 al 23 d’abril, en el marc del Festival Sismògraf, on veuran les dinàmiques d’exhibició i la creació de continguts i reflexions per a jornades professionals. Al juliol, assistiran al Festival Deltebre Dansa per aprendre dinàmiques de formació, exhibició i creació. Finalment, al mes de setembre, assistiran tots junts al Festival de Creació Contemporània de Terni, a Itàlia.