26 d'abril de 2019

El llenguatge ha estat molt present aquest primer dia de Sismògraf. Pere Faura, Claudia Solwat i Javier Vaquero han demostrat a les famílies que Ballar és cosa de llibres. Aquesta tarda s’ha pogut veure la versió familiar l’espectacle escènic participatiu que algunes escoles ja van poder veure dimarts, dia de Sant Jordi. Una experiència entre dansa i literatura per descobrir el plaer de ballar llegint i llegir mentre ballem.

Tot seguit Raquel Gualtero ha ballat a l’acte de benvinguda del festival, en una peça intimista situada en diferents espais del Museu dels Sants. Peces musicals dels segles XI i XII compostes per dones en un muntatge que ha unit dansa, música i patrimoni. Tres escenes ballades enmig de motlles, models i figures d’imatgeria religiosa.

L’última de les propostes, abans d’obrir les portes del Sismobar, ha estat l’estrena de To be announced, de Léxico Project Collective, amb totes les entrades exhaurides des de fa dies. Quatre artistes de Canadà, Israel, Brasil i Espanya han utilitzat la dansa com a idioma universal. Han creat coreografies a partir d’idiomes que no coneixen. L’espectacle ha anat agafant forma en diferents residències escèniques i s’ha vist per primer cop al públic a Olot.