28 d'abril de 2019

Diumenge de Sismògraf és sinònim de dansa al Parc Nou. Cinc propostes de dansa de petit format s’han vist en un entorn idíl·lic, enmig de roures i al costat de l’aigua. La Cia Iker Gómez ha ballat El Lago de los Cisnes (el pequeño), una mirada a la dansa clàssica des de la dansa contemporània a l’entradadl ParcN Nou

Tot seguit, la Cia UnaiUna, ens ha fet reflexionar sobre el turisme i les deshinibicions aparentment normals que tolerem que facin els turistes. Iván Benito ha ballat al Parc Nou Galápago, una peça de dansa sobre la lluita per la supervivència a la natura, amb una capbussada al llac del Parc Nou incorporada. La Intrusa ha estrenat aquest diumenge Niágara, una reflexió sobre l’abisme d’allò nou.

La darrera de les propostes l’ha portada Caroline Laurin-Beaucage. Des de les 11 del matí fins a les 14 h, ha desplegat l’univers sonor capturat al darrer lloc on va representar Habiter sa mémoire. Un espai obert on es convida a reflexionar, que demà al matí instal·larà enmig del mercat setmanal del Firal, posant punt i final a l’onzena edició del Sismògraf i coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa.

La visita al Parc Nou ha acabat per a molts amb un pícnic sobre la gespa, ballant i menjant de les foodtrucks instal·lades al voltant de la Torre Castanys.