22 d'abril de 2017

Al Sismògraf tothom hi té un espai pensat especialment per a ell i una mostra d’això és l’àmplia varietat d’espectacles que s’han pogut veure aquest divendres. El dia començava amb 300 alumnes de les escoles d’Olot posant en pràctica els moviments del Tirabuixó, sota l’atenta mirada de programadors i professionals del sector. 

Durant tot el matí s’han pogut veure diverses maquetes d’espectacles que es troben en fase de creació. Primer amb els projectes seleccionats per la FID, que aquest any s’ha instal·lat al Sismògraf, i després amb una selecció de maquetes per part del festival, com per exemple Egurra, l’espectacle premiat amb el Delfí Colomé 2016.

A la tarda els itineraris s’han començat a diversificar i cadascú ha hagut de triar allò que li feia més el pes. Els qui han preferit veure dansa al carrer han gaudit de valent amb l’estrena de Mira’t, del Circ Pànic. Una coproducció del Sismògraf i el Trapezi amb una bàscula de grans dimensions i un equilibrista al mig de la plaça. La ruta al carrer ha seguit amb la dansa urbana de Tribakia, de Get Bak, i l’estrena de Topa, l’espectacle conjunt de Kukai Dantza i Brodasbros. Dansa urbana i dansa tradicional han demostrat que no estan tan lluny com algú podia pensar.

Mentrestant, a les sales de la ciutat els espectacles se succeïen. Al Núria, Neus Villà Jürgens ha presentat Ji-Gou i al Torín l’Erupció Basca ha mostrat la segona de les propostes del programa: The Endgame, de Lokke Olatz de Andrés.

A la nit, al Teatre Principal, les Big Bouncers han estrenat OVNI, una mostra de tot el que es pot arribar a fer amb 3.000 segons. Una altra estrena de la nit ha estat Spoutnik blanc, d’Anna Ventura, al Claustre del Carme. Al mateix temps que el pati carmelità es convertia en escenari de dansa, un altre pati, el de l’Hospici, s’omplia per veure Perra de nadie, de la Marta Carrasco.

Hi ha hagut dues opcions per acabar la nit veient dansa. Alguns han anat fins al Molí d’en Climent per reflexionar sobre el drama dels refugiats amb Welcome, d’Amebeu Teatre. Altres s’han quedat a la plaça del teatre a ballar amb la Sweet Fever d’en Pere Faura. Per a tots, la nit ha acabat al Sismobar, ballant al ritme de la música.