19 d'abril de 2016

El cinquè hivern, de la companyia Mal Pelo, és la quarta rèplica del Sismògraf. Aquest dijous, a les nou del vespre, es podrà veure al Teatre Principal d’Olot la història de dues persones que esperen en silenci, mentre el temps fuig inexorablement. Les entrades costen 10 euros i es poden comprar per internet i a les taquilles de Can Trincheria i del Teatre Principal. Hi ha descomptes per a aturats, jubilats, estudiants, i titulars dels carnets Cooltura Jove, Tr3sC i Carnet Jove.

L’espectacle és un poema coreogràfic vocal tendre i potent alhora. Mentre ressonen les paraules de l’escriptor italià Erri de Luca damunt de l’escenari, dos cossos captius deambulen per una geografia íntima. Es mouen entre la gravetat i l’alegria, entre la tendresa i la potència i reflexionen sobre el pas del temps i els límits dels propis territoris.

Amb El cinquè hivern, Mal Pelo presenta una proposta sòbria i depurada que reuneix els elements més representatius de la companyia. L’espectacle l’han portat als escenaris de la Biennale de la Danse de la Val de Marne, al Canadà, Perpinyà i al Théatre de la Ville de París, entre altres.

Fundat per Pep Ramis i Maria Muñoz el 1989, Mal Pelo és un grup creatiu que des dels inicis s’ha interessat per la recerca costant de llenguatges i per la producció de propostes escèniques transversals, senzilles, profundes. L’activitat bàsica gira al voltant de la creació d’espectacles a través del moviment, la teatralitat i la paraula.