28 de gener de 2015

Sismògraf començarà el 2015 una nova etapa com a mercat estratègic de dansa a Catalunya. Després de sis anys de trajectòria, el desembre passat la Generalitat va anunciar que l’esdeveniment olotí passaria a formar part dels festivals estratègics de la Generalitat de Catalunya.

El salt qualitatiu que farà Sismògraf aquest 2015 busca expandir i consolidar la presència de les arts en moviment dins les programacions culturals d’arreu del país. Per aquest motiu, durant tres dies la ciutat d’Olot serà un punt de trobada d’artistes i programadors, on els creadors mostraran les seves propostes a programadors d’espais d’arts escèniques, d’equipaments culturals diversos i de festes majors. Les activitats per a professionals se centraran sobretot el divendres 24 i el dissabte 25, amb espectacles i xerrades concebuts especialment per a programadors. Més enllà d’aquestes activitats, Olot acollirà vuit programadors europeus membres del projecte NOW, així com una residència de la coreògrafa Sol Picó amb el projecte Dones durant tota la setmana prèvia al festival. A més, Sismògraf es completarà amb les propostes pedagògiques Tots Dansen i La Maleta del Dan Dan Dansa, pensades per acostar la dansa als instituts i a les escoles de primària respectivament.

Malgrat la nova etapa de Sismògraf com a mercat estratègic de dansa, el festival no s’oblida del públic que ha seguit fidelment cada edició i que ha aconseguit que la ciutat es converteixi en una festa del dansa durant tot un cap de setmana. Com els anys anteriors, Sismògraf oferirà una programació amb prop d’una trentena d’espectacles de diferents formats i escenaris oberts a tots els públics, des de peces íntimes pensades per a una audiència reduïda fins a grans produccions destinades al Teatre Principal, passant per la sempre present oferta de carrer, amb propostes creades especialment per a aquesta cita de la dansa que aquest any pren volada.