7 de desembre de 2016

El Sismògraf 2017 vindrà acompanyat de sis rèpliques. Si es vol assistir a totes les rèpliques del Sismògraf hi ha un paquet per a quatre dels sis espectacles. Les entrades i l’abonament es posaran a la venda el proper 15 de desembre a els 10 h a www.olotcultura.cat i a les taquilles del Teatre Principal d’Olot i Can Trincheria.

La primera anirà a càrrec de la ballarina Sònia Gómez i el músic Pere Jou. A Apel·lació a la pedra s’ajunten en una conversa sobre les escultures de Miquel Blay. El dissabte 14 de gener, al Museu de la Garrotxa, dialogaran i ballaran amb la pedra tallada pel cèlebre escultor olotí.

La segona rèplica és Anarchy, de la Sociedad Doctor Alonso. Un experiment entre el caos i l’odre en què cada espectador té una guitarra elèctrica, una pua i el seu amplificador. La idea és empoderar el públic i ho resumeixen en la fresa “si vols silenci, has de treballar-t’ho”. L’obra és una metàfora dels artistes que estan lligats de mans i peus a la reacció del públic, dels teatres i dels governs.

La tercera rèplica del Sismògraf és Afasians, The Last Conference, també signada per la companyia Los Corderos. Serà el dijous 6 d’abril, dins el cicle dels LAP. Ens conviden a una conferència importantíssima i a la vegada totalment irrellevant sobre la tribu dels afasians. Una divertida experiència escènica d’una tribu que no és una tribu, ni fa descobriments ni imparteix conferències.

La quarta rèplica ja serà després del Sismògraf, que aquest any se celebra del 20 al 23 d’abril. Alumnes i professors d’educació física de l’Escola Cor de Maria, l’INS Bosc de la Coma i l’escola Joan XXIII ballaran el 28 d’abril a l’espectacle Tots Dansen. El muntatge és la posada en escena del treball fet durant tot un trimestre per apropar la dansa contemporània a les aules.

A la cinquena rèplica, l’Esbart Olot presenta 8del9: Festa Major, una recreació coreogràfica de tot el que es viu als carrers i places durant les festes majors, prenent com a model les Festes del Tura. L’espectacle serà el 13 de maig i comptarà amb música en directe. La idea és extreure el denominador comú de les festes majors, agafant com a base la festa olotina.

Thomas Noone recrea el mite de Medea, una de les històries de traïció més dramàtiques que s’han escrit mai. En la versió que veurem el 26 de maig al Teatre, a la setena rèplica del Sismògraf, els personatges competeixen entre ells a través d’una dansa rica, complexa i molt física. El muntatge posa un mirall als espectadors on hi veuen reflectides les seves pròpies debilitats.