19 d'abril de 2018

En marxa la desena edició del Festival Sismògraf. A l’interior de l’hivernacle de l’Hotel Riu Fluvià d’Olot, Eulàlia Berguedà obria el festival amb Opening Vulcanus, una peça creada especialment per a l’ocasió. Música electrònica barrejada amb tonades tan populars com “En Joan petit com balla” o “El ball de la civada” en un espectacle catàrtic on el públic ha acabat ballant a l’interior de l’hivernacle seguint l’estela de Berguedà.

Després de la particular obertura ballada, ha estat el torn de la inauguració oficial amb els parlaments de les autoritats, on ha destacat el missatge del conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, que ha desitjat que el moviment dels espectacles del Sismògraf facin trontollar la terra i es notin des de Brussel·les.

Tot seguit, al Teatre Principal, Guy Nader i Maria Campos han estrenat Set of Sets, una peça d’una gran bellesa poètica, amb una força impressionant, que ha seduït a tot el públic assistent, que no ha dubtat en allargar els aplaudiments un cop ha finalitzat l’espectacle i alguns fins i tot s’han posat dempeus, rendits davant del treball dels coreògrafs i ballarins.

Olot ja es tenyeix de color Sismògraf, els programadors ja han començat a recollir les respectives acreditacions i la premsa ja va deixant constància de tot el que passa a Olot. Aquest dijous hem començat a trontollar i no pararem fins al diumenge. Deixem-nos seduir per la dansa!