17 d'abril de 2021

Ja ha començat la segona setmana del Sismògraf. Els primers espectacles els vam veure dijous. Amb motiu del Dia Internacional de l’Art, Lorena Nogal ballava l’Elogi de la Fissura, al pati de l’Hospici. L’espectacle l’ha creat expressament relacionat amb l’exposició de Dolors Rusiñol que es pot visitar a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa. Les pintures de Rusiñol s’inspiren en espectacles d’anteriors edicions del Sismògraf.

També dijous, Joan Català i Quim Bigas ens mostraven el seu particular Solo Escènic, a La Carbonera. Aquesta acció performativa és el resultat del procés creatiu que van emprendre conjuntament els dos artistes i forma part de Les càbales d’en Joan, el paquet de propostes que ens fa Joan Català aquesta setmana de Sismògraf. Dins aquest paquet, alguns olotins ja han vist la instal·lació activa al voltant de la metal·listeria que ha fet Joan Català conjuntament amb Aurora Caja. Avui encara es pot seguir visitant a La Carbonera.

Ahir divendres, Toti Toronell va representar En principi de moviment a Can Pixola. És el primer dels espectacles de l’Ona Expansiva del Sismògraf, que aquest any arriba a deu nodes creatius de la Garrotxa. En principi de moviment es tornarà a veure avui i demà.

Al Museu dels Sants, ahir Anna Ventura Natsuki va pronunciar una xerrada al voltant de La dansa butoh de Carlotta Ikeda. L’artista va repassar la trajectòria d’aquesta figura emblemàtica de la dansa i va introduir el públic al moviment i les particularitats de la dansa butoh.

A la sala El Torín, vam poder veure Corpus, de Xavier Bobés, en dues sessions. Corpus és una trobada entre una peça escultòrica, un manipulador d’objectes i un músic. Avui hi ha una nova oportunitat de veure l’espectacle, en dues noves sessions.