10 d'abril de 2018

L’Ona expansiva és un projecte del festival Sismògraf en col·laboració amb el seu entorn més proper: la comarca de la Garrotxa. La voluntat de l’Ona expansiva és ampliar la programació de Sismògraf a les poblacions veïnes abans o després del festival.

Aquest 2018, el Sismògraf col·labora amb les poblacions de Les Planes d’Hostoles, Besalú i la Vall d’en Bas que programen cadascuna d’elles un espectacle de dansa en els seus municipis.

A Les Planes d’Hostoles, en el marc del TAP (Festival de Teatre Amateur i Professional) aquest dissabte es podrà veure l’espectacle Praise (plaça Nova, 18.30 h); una peça interpretada per dos ballarins, que s’inspira en l’aigua com a element principal. Gestos eteris i molt poètics. L’espectacle també es podrà veure el dissabte 21 d’abril, a les 12 h, a la plaça de Sant Pere de Besalú.

L’Ona Expansiva allargarà el Sismògraf fins al 29 d’abril, a les 18 h, ,a Can Trona de la Vall d’en Bas, on CobosMika SEEDs ballarà Different Pulses, un espectacle interpretat per a joves talents d’arreu del món que es preparen per fer el salt a la vida professional. De fet, CobosMika SEED’s és el que se’n podria dir la cantera de la companyia CobosMika.

CobosMika és una companyia creada a Alemanya l’any 2000 per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika. Els seus espectacles es caracteritzen per un llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós que combina la dansa amb tècniques d’arts marcials, acrobàcies i teatre físic.

L’Ona expansiva és una projecte d’ampliació de dansa per la Garrotxa que va començar en la passada edició del Sismògraf, l’any 2017. En aquella ocasió tres poblacions de la Garrotxa van acollir l’espectacle Labranza del Col·lectivo La Majara.

L’Ona expansiva és un dels projectes paral·lels al festival Sismògraf que es desenvolupen per ampliar el públic de dansa i contribuir a donar més presència d’aquesta disciplina a les programacions culturals del nostre país. En aquesta línia, per exemple,  també s’ha impulsat fet el projecte PRO365 que es clausurarà en el marc del Sismògraf 2018. PRO365 ha consistit en un acompanyament i formació a programadors culturals de tot Catalunya per conèixer més d’aprop la dansa i les seves possiblitats.