21 d'octubre de 2016

El Festival Sismògraf s’involucra en el Pla d’Impuls de la Dansa 2016/2017, proporcionant als programadors dels equipaments públics i privats de Catalunya coneixement i eines sobre la dansa. Es busca que la dansa tingui una major presència en les programacions culturals de les ciutats i, per tant, en la vida dels seus habitants.

El projecte PRO 365 / SISMO ofereix una formació específica als programadors dels equipaments escènics nacionals, municipals i privats de Catalunya durant els 365 dies de l’any. El Sismògraf liderarà aquesta formació a través de visites als centres de creació, itineraris específics, jornades de treball, aproximació a les companyies i l’assistència a festivals internacionals, a més de propiciar trobades amb els directors artístics.

Durant aquest curs, el Departament de Cultura de la Generalitat invertirà 636.000 euros a través de sis accions específiques impulsades pel  el Mercat de les Flors, el Festival Sismògraf, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa de Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals  i la complicitat de més de 37 municipis de Catalunya.

El pla preveu donar suport als creadors i ballarins de Catalunya per a la creació d’una producció nacional de dansa de mig/gran format amb projecció nacional i internacional. També es busca reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a produccions mitjanes de dansa i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició d’àmbit nacional. A més, es vol afavorir la creació i consolidació d’accions promogudes entre el municipi i professionals de la dansa. Una altra de les accions és reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat i impulsar projectes educatius i d’accions de proximitat que permetin la transmissió dels valors que pot aportar de manera intrínseca la dansa com a art. Finalment, s’obrirà un canal de difusió de la dansa als mitjans de comunicació públics per fer-la propera i visible i aconseguir que es difongui per tots els territoris de parla catalana.

Fotografia de grup del Pla d'Impuls de la Dansa 2016/17.

Fotografia de grup del Pla d’Impuls de la Dansa 2016/17