16 de maig de 2017

Una cinquantena d’articles relacionats amb la dansa s’han millorat al llarg dels quatre dies que ha durat el Sismògraf. A l’Espai PRO, un grup de viquipedistes es va dedicar a actualitzar diverses entrades sobre ballarins, coreògrafs i companyies del sector i a crear-ne de noves per tal d’engruixir la presència de la dansa a la Viquipèdia. 

Concretament es van millorar 37 articles en català i 13 en castellà. Les entrades van des de professionals del sector com Quim Bigas, Pere Faura o Sol Picó, fins a companyies com Mal Pelo o Brodas Bros i espais com La Caldera o El Graner. L’objectiu del projecte ha estat millorar la informació sobre el món de les arts escèniques a la Viquipèdia i fomentar el coneixement de les llicències lliures entre els professionals del sector.

Per tal de redactar les entrades a la Viquipèdia, els voluntaris van demanar a totes les companyies que hi volien figurar que els portessin articles de premsa on se’ls cités i retalls d’entrevistes i notícies explicant la seva feina.

El Viquiprojecte del Sismògraf  ha estat possible gràcies a una col·laboració entre el Festival Sismògraf i l’Amical Wiquimedia, una associació sense ànim de lucre que treballa per fer créixer la Viquipèdia en català.