21 d'abril de 2017

El Sismògraf 2017 ja està en marxa. Aquest dijous ha començat el festival i Olot s’ha convertit, novament, en l’epicentre de la dansa a Catalunya. Les primeres activitats del dia han estat destinades als més de 200 programadors acreditats. A l’Espai PRO, els viquipedistes ja treballen redactant entrades sobre dansa. 

Una classe magistral de dansa amb en Quim Bigas ha fet ballar als professionals del sector a l’espai Núria Social. Tot seguit, Toni Jodar ha ofert als assistents una conferència ballada sobre la història més recent de la dansa. Els últims 30 anys d’aquesta art, resumits en 60 minuts.

Ja a la tarda, Pere Faura ha estrenat la seva Sweet Precarity a la sala d’assaig del Teatre Principal d’Olot. Una reflexió sobre el procés creatiu d’un ballarí i les traves i reptes que ha de superar fins a muntar un espectacle. L’espectacle forma part de la trilogia Sweet Suite, que es veurà sencera al festival.

Al Torín, ha explotat la primera Erupció Basca del festival. Sra Polaroiska han representat Lur Away, un espectacle participatiu farcit d’humor que explica al públic com superar situacions poc o molt probables que passin al dia a dia com un atac d’un ós o un huracà.

Després de la inauguració oficial per part de les autoritats, Laura Aris i Jos Baker han ballat dalt l’escenari del Teatre Principal un espectacle íntim on la sensibilitat està a flor de pell. Let sleeping dogs lie & of no fixed abode és una d’aquelles obres d’orfebreria on cada gest i cada moviment compta.

El punt i final l’han posat Tomeo Vergés X Man Drake al pati de l’Hospici amb Anatomia Pública, un espectacle inspirat amb una història real sobre un triangle amorós i on el pas del temps hi juga un paper important. Des d’aquest dijous ja està obert el Sismobar, on es pot anar a sopar, a prendre una copa, a ballar i fins i tot a fer-se fotografies al photocall del festival.