27 de febrer de 2015

Sismògraf, el festival que detecta el moviment, va més enllà de la trentena d’espectacles que es podran veure a Olot durant el cap de setmana del 24 al 26 d’abril. El festival no vol només un públic espectador, sinó també actor, que aprofundeixi en el món de la dansa interactuant-hi en primera persona. A aquesta voluntat responen els dos tallers que s’han organitzat des de Sismògraf per a públics ben dispars: un de dansa urbana destinat a joves, a L’Ideal, i Las Muchas, una activitat coreogràfica pensada per a dones més grans de setanta anys que culminarà amb una actuació al Teatre Principal d’Olot.

Brodas Bros, la companyia de hip-hop, dansa i cultura urbanes que participarà a l’Olot Urban Culture dissabte 25 a la tarda juntament amb Iron Skulls i Coming Soon Crew, conduirà, el mateix dissabte 25 al matí, un taller de dansa urbana adreçat a joves d’entre 12 i 20 anys. La companyia donarà a conèixer aquesta especialitat de la dansa contemporània amb les tècniques dels diferents estils que la componen (popping, locking, hip-hop i b-boying o breakdance) de manera lúdica i didàctica. L’activitat, que està organitzada en col·laboració amb l’Institut Municipal d’Educació i Joventut, tindrà lloc a L’Ideal, l’espai per a joves de la plaça Clarà d’Olot, a les 11 del matí, i té un preu de 3 euros. Les persones interessades a inscriure-s’hi poden fer-ho al mateix Ideal (972 268424) fins al 17 d’abril o fins que s’esgotin les cinquanta places disponibles.

Però la dansa contemporània no és només cosa de joves. Durant la setmana prèvia a Sismògraf, entre el 20 i el 24 d’abril, vuit dones prepararan a Olot una coreografia de la mà de Mariantònia Oliver en el marc del projecte Las Muchas. La companyia mallorquina Mariantònia Oliver (MAO) és creadora de nombrosos espectacles amb un important component pedagògic i col·laboratiu. Las Muchas respon a aquest perfil: durant una setmana, un grup de dones més grans de setanta anys prepararan una coreografia, que acabaran representant sobre l’escenari. La finalitat: donar-los visibilitat, compartir-ne la saviesa i, en definitiva, homenatjar-les. El taller de Las Muchas, que la companyia descriu com un “projecte coreogràfic i d’autoexpressió”, culminarà en la representació de l’espectacle dissabte 25 d’abril, als Catòlics, en el transcurs de Sismògraf 2015. Des de fa uns dies s’ha fet pública una crida per buscar dones que vulguin participar en el projecte, al qual es poden inscriure a l’adreça info@sismografolot.cat o al telèfon 972 27 91 38.