4 de setembre de 2017

El carrer és nostre és el títol del llibre impulsat per la Plataforma Arts de Carrer, que inclou entre altres els festivals Sismògraf, Lluèrnia i el Circ a Olot. Escrit pels periodistes Aída Pallarès i Manuel Pérez i editat per Raig Verd, el llibre explica què són i què signifiquen les arts de carrer i en repassa la seva història. A més, reflexiona sobre la seva importància en la democratització real de l’art. 

El llibre es pregunta si les arts de carrer són en realitat una forma de prendre poder, en un món que limita constantment l’espai públic i on cada vegada hi ha menys bancs ni espais per jugar als carrers i a les places. El carrer és nostre és un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són i en quin punt estan.

Oriol Martí signa el pròleg del llibre escrit per Aída Pallarès i Manuel Pérez. A més, conté articles de Marta Ballesta, Nicolás Barbieri, Quim Bigas, Maria Buhigas, Manuel Delgado, Jordi Duran, Eva Marichalar-Freixa, Agnés Mateus, Jordi Queralt, Jaron Rowan, Maria Thorson i Ada Vilaró amb il·lustració final de Júlia Bertran.

El llibre es presentarà aquesta setmana a Fira Tàrrega i els seus autors també seran presents a altres esdeveniments del país com la Fira Mediterrània o el festival TNT. A la Garrotxa, les presentacions seran en el marc de la fira LiberisLiber de Besalú i del festival Lluèrnia.