9 d'abril de 2021

El Sismògraf 2021 ja ha començat. Ho ha fet de bon matí amb les Jornades per a Professionals, que aquest any s’han celebrat íntegrament de manera virtual. Més de 200 programadors nacionals i internacionals han seguit amb atenció el programa d’activitats, que s’ha centrat en com exportar la dansa a diferents països europeus. A les Jornades s’ha presentat el projecte Big Pulse, que inicia a Olot la primera de les accions.

A la tarda, a l’Espai Barberí dels RCR Arquitectes, Magí Serra i Arnau Obiols han presentat l’audiovisual Transhumants, que compta amb la participació de l’arquitecta Carme Pigem. Al Museu dels Sants, l’artista Anna Ventura Natsuki ha projectat Kesseki, un film dedicat als desapareguts, a totes aquelles persones que ja no hi són però que d’alguna manera ens segueixen observant.

Des d’ahir ja es poden visitar algunes instal·lacions. A Can Trincheria es pot veure fins al 2 de maig l’exposició del Millor Públic del festival. A La Carbonera, Antes Collado ens mostra la instal·lació Crisálida. Ahir ja hi va haver qui la va visitar i avui i demà hi ha una nova oportunitat de veure-la. També des d’ahir i fins a finals de mes, es pot fer el recorregut sonor pels carrers d’Olot resseguint la traça que hi ha deixat el Sismògraf. És la proposta Un peu davant de l’altre, de Dolça Lafarque i Mauricio Sierra.