11 de maig de 2017

L’Esbart Olot estrena aquest dissabte 8del9: Festa Major, un espectacle de nova creació amb música en directe, inspirat en tot allò que es viu als carrers i les places d’arreu del país durant les festes locals. Per tal d’aprofundir en el vertader patrimoni col·lectiu de les festes de Catalunya, l’Esbart Olot ha pres com a model central les Festes del Tura d’Olot (declarades festa patrimonial d’interès nacional).

8del9: Festa Major es podrà veure dissabte a les 20 h al Teatre Principal. És una de les rèpliques del Sismògraf 2017 i el preu de l’entrada és de taquilla inversa, és a dir el públic paga el que creu oportú després de veure tot el muntatge.

L’espectacle és el viu reflex de la càrrega emotiva i les particularitats d’aquesta festa major, i alhora vol ser el mirall dels sentiments més íntims de cada persona: la il·lusió dels nens per veure la cercavila, la rauxa del jovent que surt a la nit, la calma dels passejos pel centre de la ciutat en un dia no laborable, l’alegria pel retrobament d’antics coneguts i familiars o la barreja de tristesa i satisfacció un cop acabada la festa. Les poblacions del nostre país viuen cada any un oasi de vida i color, un dels màxims exponents de la cultura local i popular.

Àlvar Borrell signa la direcció artística del muntatge, la música del qual l’ha compost Daniel López especialment per a l’ocasió. 15 intèrprets ballaran dalt l’escenari, acompanyats de vuit músics.