22 d'abril de 2018

La desena edició del Festival Sismògraf acaba amb un clàssic del festival, una activitat que no ha fallat mai en la programació d’aquests deu anys de Sismògraf: l’itinerari de dansa al Parc Nou. Al migdia, enmig de la natura, moltíssimes persones s’han apropat per veure petites peces de dansa úniques.

A les 11, Jordi Galí ha començat a desplegar la seva estructura de cordes al mig del Parc. Un muntatge que ha durat hores. Una hora més tard començava l’itinerari pròpiament dit. Ho feia a l’exterior del Parc Nou, amb La Sala ballant en un món d’ombres. Tot seguit, a tocar de la caseta meteorològica, Montón de Paja & Trigo ens ballaven el món de negocis del business world. La dansa continuava amb les Plangère de Carla Diego, un homenatge a aquelles ploreneres que acompanyaven als difunts. La següent parada ha estat l’Analepsis de Paula Quintas, una proposta de funambulisme que forma part de l’itinerari de circ coreografiat. En acabar, Jordi Galí ho tenia ja tot a punt per aixecar l’estructura que havia anat teixint durant tot el matí.

D’aquesta manera, combinant dansa i natura, amb espectacles per a tota la família i d’estils ben diferent el Sismògraf s’ha acomiadat fins l’any que ve. La dansa però no s’atura, ja que el moviment del festival seguirà encara uns dies a Olot amb dues rèpliques al proper cap de setmana i l’Ona Expansiva encara es deixarà notar a la Vall d’en Bas diumenge vinent.