22 d'abril de 2020

Més de 200 professionals participaran aquest divendres de les jornades pro virtuals organitzades pel Sismògraf. Són, si fa o no fa, el mateix nombre d’inscrits que en les anteriors edicions de les jornades, que fins ara sempre s’havien fet de manera presencial durant el festival. Entre els participants n’hi ha 23 d’internacionals que venen de països com els Estats Units, Regne Unit, Eslovènia,  Itàlia, Alemanya, França, Dinamarca i  Bèlgica.

La jornada es marca l’objectiu, sobretot, d’establir sinergies entre companyies i programadors. Començarà a les 11 h amb el Seminari Urgència climàtica i cultura. Organitzat per Pyrenart amb la col·laboració del Sismògraf, es podrà seguir via Facebook Live, YouTube i Zoom. Aquest seminari posarà en agenda mesures ràpides i contundents sobre el medi ambient des del sector cultural amb les intervencions d’expertes i experts del camp de la història de l’art, el comissariat, la programació i la pràctica artística.

A la tarda, a les 16.30 h, tindrà lloc la Cambra Magmàtica. Es tracta del projecte comissariat per les dues Stalkers del Sismògraf que l’any passat van participar del programa Stalkers conjuntament amb FiraTàrrega, el TNT i el Festival Sâlmon. Serà un espai virtual on companyies seleccionades pel Sismògraf presentaran els seus projectes i proposaran fórmules de col·laboració (demanda de residència, coproducció, estrena, etc.). Hi participaran companyies com Colectivo Lamajara, Humanhood, Magí Serra & Anamaría Klajnšček, Quim Bigas, Quim Girón i Moon Ribas i Sonia Gómez, entre altres.

Tot seguit, a partir de les 17.30 h, tindran lloc diferents Speed meetings. Es tracata d’un espai proporcionat pel Sismògraf on els artistes i companyies d’aquesta edició es podran reunir amb els programadors per tal d’ajudar-los a tenir més eines per a futures programacions, així com trobar un espai de complicitat en aquests moments complicats. D’aquesta manera es volen afavorir els contactes que es produeixen entre programadors i artistes en diferents espais del festival.

I per finalitzar la jornada, a les 18.30 h, es farà un brindis virtual per celebrar i reivindicar la cultura amb el hashtag #brindoperlacultura.