4 d'abril de 2017

Alumnes de 2n d’ESO de l’institut Bosc de la Coma, l’escola Cor de Maria i l’escola Joan XXIII participen del Tots Dansen. Al voltant de 150 adolescents ballaran una coreografia de dansa contemporània de Ramon Baeza, el proper 28 d’abril a les 21 h a Olot. Aquest matí tots els joves han actuat conjuntament per primera vegada en l’assaig general de l’espectacle. 

Baeza ha dissenyat la coreografia que es reprodueix a diverses ciutats de Catalunya agrupades a la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals. Un assistent local, en aquest cas la Jess Padrosa, acompanya els professors als instituts i transmet els moviments als alumnes. L’espectacle és una de les rèpliques del Sismògraf 2017.

Per Ramon Baeza, la dansa és una excusa perquè aflorin els conflictes i les emocions. Ballant i movent-se es creen noves dinàmiques dins l’aula i els joves aprenen a respectar-se els uns als altres. “No pretenc que siguin uns bons ballarins. Vull que ballin”, explica Baeza.

Des de la primera sessió fins al dia del resultat final l’evolució dels alumnes és enorme. Al principi a molts els costa moure’s i tocar-se els uns als altres. Al final l’energia flueix i es deixen portar al ritme de la música.