9 de juny de 2016

El Sismògraf 2017 programarà un dels deu muntatges finalistes del premi Ddansa, que es celebrarà a Vic durant el mes d’octubre amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana del 2016. El Ddansa neix amb la voluntat de promoure i potenciar la creació de la dansa a Catalunya. 

Totes les companyies de dansa, coreògrafs i ballarins catalans o residents a Catalunya es poden presentar al premi, enviant la documentació abans del 12 de setembre a ddansa@vic.cat. D’entre tots els projectes rebuts, de menys de 20 minuts de durada i amb un mínim de tres intèrprets, el jurat en seleccionarà deu que es podran veure a la capital d’Osona el 27, 28 i 29 d’octubre.

Aquests deu finalistes competiran entre ells i cobraran 300 euros cadascun. El guanyador del primer premi rebrà, a més, 5.000 euros, el segon premi s’endurà 2.000 euros i el tercer obtindrà una residència de tres mesos al centre de Vic de l’Institut del Teatre. A més, hi haurà el premi Sismògraf Olot que consistirà en programar una de les deu peces en la propera edició del festival de la dansa de Catalunya, que se celebrarà del 20 al 23 d’abril del 2017.

Aquest matí s’ha presentat públicament el Ddansa, que està organitzat per Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016, l’Institut del Teatre – centre d’Osona, Osona en Dansa, la Institució Puig Porret i compta amb la col·laboració del festival Sismògraf d’Olot.

Bases del primer premi de creació en dansa Ddansa