15 de setembre de 2020

El Sismògraf que no va poder ser aquest abril a causa de la COVID-19, es transformarà aquest cap de setmana. La primera de les propostes serà l’estrena de Sempreviva de la Cia. Mar Gómez, que serà aquest dissabte 19 de setembre, a les 18.30 h al Teatre Principal d’Olot. Aquest és l’espectacle que havia d’inaugurar el festival el passat abril. Sempreviva és el primer solo de dansa teatre de la directora i coreògrafa Mar Gómez. Un espectacle interdisciplinari amb música en directe que es mou entre el realisme i la paròdia.

Una estona abans, a les 17.30 h, Maria de Marias i Andrew Colquhou (Livemedia) faran una acció performàtica que porta per nom Un entorn, un mitjà, un món, una certa contemporaneïtat. Des d’un punt del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, els artistes Maria de Marias i Andrew Colquhoun faran una sèrie de lectures i actuacions de vídeo livestream a partir d’assaigs i escrits que en el seu conjunt descriuen una humanitat i una certa contemporaneïtat definida com un «ambient electrònic». vA més de poder seguir l’acció en directe a través d’Internet i a la pantalla instal·lada a la Sala d’actes del Museu de la Garrotxa, també us convidem a estar amb nosaltres i fer junts l’excursió. Per participar-hi cal inscriure’s escrivint un correu electrònic a info@sismografolot.cat.

L’endemà, el diumenge 20 de setembre, es farà el Sismoday al Parc Nou. Aquesta jornada es presenta com una redefinició de l’Itinerari de dansa al Parc Nou però que tindrà una sessió al matí i una a la tarda. Al matí (12 h), es podrà veure Expectations will not kill you d’Osa + MujikaCampo Cerrado de Daniel Doña Compañía de danzaParrà de Miquel BarcelonaUnderneath de Lali Ayguadé i Echoes de Moveo. A la tarda (16.30 h) hi haurà ¿A quién le importan las heridas cuando se está bailando? d’Antes ColladoRise de Wonderground, i Young blood d’Arnau Pérez. L’accés al Parc Nou és gratuït, però cal descarregar-se una entrada al web d’Olot Cultura per tal de controlar l’aforament.