19 de setembre de 2017

El premi FAD Sebastià Gasch de les arts parateatrals 2017 l’ha guanyat el director Roger Bernat, que va presentar l’espectacle La Consagració de la Primavera, al Sismògraf 2015. El jurat n’ha destacat la capacitat per convertir el conflicte social en material escènic.

L’aplaudiment Sebastià Gasch a la Creació Emergent ha recaigut per l’espectacle Molar, de Quim Bigas. Estrenat al Sismògraf 2016, Molar va ser el guanyador de la caravana de tràilers de l’edició del 2015 del festival. En un espectacle explosiu, Bigas reflexiona sobre tot allò que mola i que provoca bones sensacions entre els espectadors.

També ha rebut un aplaudiment el festival SÂLMON de creació contemporània i el director escènic grec Dimitris Papaioannou per l’espectacle The Great Tamer.  El premi FAD d’honor ha recaigut en Joan Baixas, director durant 21 anys de la companyia de titelles Teatre de la Claca.

La directora del Festival Sismògraf, Tena Busquets, ha format part del jurat de la 41a edició dels premis FAD Sebastià Gasch. Busquets va rebre el premi Sebastià Gasch l’any passat. L’han acompanyat al jurat Margarida Troguet, Jordi Colominas, Joaquim Noguero, Ferran Civit, Bàrbara Raubert, Laura Clos i José M. Milà.