3 d'abril de 2016

El Parc Nou és un espai especial pel Festival Sismògraf. És aquí on hi ha el sismògraf de la ciutat, el que detecta el moviment, en aquest cas de les plaques tactòniques. És aquí també on cada any s’hi celebra l’itinerari de dansa, un clàssic en la programació del festival. 

Sota un cel radiant i un sol primaveral, han estat moltes les persones que s’han acostat aquest migdia al Parc Nou per veure cinc propostes de dansa. Agnes Sales, Héctor Plaza, la Companyia Agitart, Sara Cano, Tarde o Temprano Danza i Krego-Martín Danza han estat els protagonistes del matí. L’estret lligam de la dansa i el paisatge porta el públic en un recorregut per cinc espais diferents del parc. Només cal seguir les banderes del Festival i deixar-se endur pels muntatges.

Itinerari de dansa al Parc Nou. Foto: Martí Albesa

Itinerari de dansa al Parc Nou. Foto: Martí Albesa

Una altra opció, tant aquest matí com aquesta tarda era viure l’experiència dels Hello!Earth. Un cop acabades les sessions ja us podem revelar l’escenari secret: l’espectacle tenia lloc per camins i camps de Batet de la Serra. El públic, però, no ho sabia i se’l citava a l’estació d’autobusos d’Olot. Es tracta d’un muntatge vivencial del qual poca cosa se’n pot revelar, només que busca el contacte amb la natura i l’univers.

El colofó final l’ha posat Roberto Strada amb l’estrena d’Eterfeel. Una impressionant torre mecànica s’alçava als terrenys de l’antiga estació. Penjats d’ella, 16 artites feien tota mena d’acrobàcies aèries, desafiant les lleis de la gravetat. Tot, regat amb música electrònica i pols de colors, recreant una festa Holi hindú. En total, entre dijous i avui a Olot s’han pogut veure una trentena d’espectacles de dansa per a tots els gustos haguts i per haver.