12 de juliol de 2018

Ha començat una segona edició del PRO 365 Sismògraf, el projecte liderat pel Festival Sismògraf que proporciona als programadors dels equipaments escènics de Catalunya coneixements i eines sobre la dansa. Aquest any hi participen responsables d’arts escèniques d’Amposta, Celrà, La Garriga, Vic, Montmeló, Reus i Sant Pere de Riudebitlles, entre altres ciutats catalanes.

El projecte neix del Pla d’Impuls a la dansa i vol afavorir les relacions professionals entre els programadors i aportar continguts que ampliïn les mirades i les capacitats dels participants. Es tracta d’una formació continuada a través dels coneixements i les experiències d’altres estructures i organitzacions relacionades amb la dansa, generant espais per al debat i la reflexió.

La primera trobada va portar els participants fins al festival Trayectos, de Saragossa, i el festival Lekuz Leku, de Bilbao, l’últim cap de setmana de juny. La següent trobada serà a finals de juliol. Els participants visitaran el centre de creació El Graner i veuran dos espectacles del festival Grec: Gala, de Jerôme Bel, i Tabarnak, de Cirque Alfonse. El PRO 365 Sismògraf compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els participants del PRO 365, al festival Trayectos, de Saragossa.

Els participants del PRO 365, al festival Trayectos de Saragossa.