20 d'octubre de 2016

Fins a 14 escoles de la Garrotxa participen aquest curs escolar del projecte Tirabuixó, que introdueix la dansa a les aules. Ahir, 54 mestres es van formar al Teatre Principal d’Olot per aprendre la taula de moviments que practicaran cada dia amb els seus alumnes durant aquest trimestre. Amb aquesta rutina diària s’aconsegueix que els alumnes tinguin una millor predisposició pel treball, l’aprenentatge i la sociabilitat dins l’àmbit escolar. A més, també prenen consciència del seu propi cos i de les seves emocions. 

Els exercicis duren entre sis i set minuts i es realitzen cada matí a l’aula amb el professor, abans de començar les classes habituals. Els alumnes prenen consciència de les diferents parts dels peus, de la pelvis, el tòrax i la mandíbula. Les rutines són molt tranquil·les i senzilles,  però fer els moviments bé amb l’esquena recta i la respiració controlada és un gran repte per a tots. En acabar la sessió es reserva una estona pels exercicis de relaxació.

La coreògrafa i ballarina Sofía Asencio i la compositora Barbara Van Hoestenberghe són les responsables d’aquest projecte pensat especialment per als alumnes d’educació infantil i primària. Estan previstes dues sessions de formació més als propers mesos, per aprendre les rutines del segon i tercer trimestre.

El 2014 les escoles de la ZER Empordà van introduir el Tirabuixó en el seu dia a dia i el curs passat s’hi van sumar els centres de la Garrotxa, de la mà del Festival Sismògraf. Aquest curs, a més, també hi participen escoles de Figueres i Avinyonet de Puigventós.

54 mestres de la Garrotxa participen del Tirabuixó d'aquest curs.

54 mestres de la Garrotxa participen del Tirabuixó d’aquest curs.