14 de setembre de 2016

La directora del Sismògraf, Tena Busquets, rebrà el premi FAD Sebastià Gasch 2016. El jurat en destaca “el seu constant, dinàmic, coherent i seriós treball en pro de la contemporaneïtat de les arts escèniques, en una aposta clara per la descentralització de les arts al país establint amb continuïtat ponts de relació intensa entre creadors i públics”. 

Llicenciada en Història de l’Art, postgraduada en teoria i crítica teatrals i màster en gestió cultural, Tena Busquets és des del 1995 la directora del Teatre Principal d’Olot. El 2009 va crear el Festival Sismògraf, que el 2015 es va convertir en festival estratègic i mercat de la dansa de Catalunya. Des del teatre també ha impulsat altres projectes com el festival Panorama i el Laboractori.

Busquets és membre fundadora de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya. També forma part de diverses taules de tècnics d’arts escèniques i d’associacions de festivals dedicats a la creació contemporània.

Els premis FAD es lliuraran el proper 3 d’octubre, a les 20 h, a l’auditori del Disseny Hub Barcelona. Aquesta és la quarantena edició dels premis FAD Sebastià Gasch d’arts parateatrals. El jurat d’aquesta edició l’han format el crític Joaquim Armengol; el productor teatral Jordi Colominas; el periodista Joaquim Noguero; la gestora cultural Margarida Truguet; l’espectador Ferran Civit; la periodista cultural Bàrbara Raubert; el guanyador del premi FAD Sebastià Gasch 2015, Àlex Serrano; el gerent de l’APCC, Alfred Fort; i el vocal de la junta del FAD  José M. Milá.

El guardó vol recompensar la innovació i les mirades diferents sobre el món de l’espectacle. Els premis són un homenatge al periodista i crític d’art Sebastià Gasch (1897-1980), que sempre va apostar per tot allò que fos nou en el cinema, circ, ball i les arts parateatrals.