4 d'octubre de 2016

Tena Busquets ha rebut el premi FAD Sebastià Gasch 2016, en una gala celebrada aquest dilluns al vespre al Museu del Disseny de Barcelona. De Busquets, el jurat en valora “el seu constant, dinàmic, coherent i seriós treball en pro de la contemporaneïtat de les arts escèniques a Catalunya, en una aposta clara per la descentralització de les arts al país establint amb continuïtat ponts de relació intensa entre creadors i públics”.

La directora del Festival Sismògraf i programadora d’arts escèniques d’Olot va agrair que es valorés la descentralització del treball artístic: “Tenim una Barcelona que estimem molt, és una gran ciutat on hi passen moltíssimes coses, però tenim un gran país amb grans ciutats on hi passen coses meravelloses i emocionants, que sovint no les coneixem i queden invisibles”.

Una delegació d’olotins va acompanyar a Tena Busquets a Barcelona a recollir el premi, una màscara dissenyada pel poeta visual Joan Brossa. Busquets va tenir unes paraules de reconeixement per a tot l’equip que treballa conjuntament en fer possible el Festival Sismògraf i la programació d’arts escèniques d’Olot Cultura i va assegurar que ella només era la punta d’un iceberg i el premi havia de ser per a totes aquelles persones que conformen la base.

El jurat d’aquesta edició l’han format el crític Joaquim Armengol; el productor teatral Jordi Colominas; el periodista Joaquim Noguero; la gestora cultural Margarida Truguet; l’espectador Ferran Civit; la periodista cultural Bàrbara Raubert; el guanyador del premi FAD Sebastià Gasch 2015, Àlex Serrano; el gerent de l’APCC, Alfred Fort; i el vocal de la junta del FAD José M. Milá.