19 de març de 2018

Un xai de color blau Sismògraf i els seus companys de ramat són els protagonistes de l’espot del Sismògraf 2018. L’entorn paisatgístic privilegiat d’Olot i la seva singularitat són, un any més, l’escenari de moltes de les propostes artístiques que s’han programat dins el Sismògraf i el paisatge continua essent una de les senyes d’identitat del festival. Unes característiques que es reflecteixen en la imatge del festival, ja sigui a través de l’efecte òptic en forma de muntanyes del cartell com a través dels xais a l’espot.

En el vídeo promocional del Sismògraf 2018 es veu un ramat pasturant plàcidament en l’entorn bucòlic de la Garrotxa. Un dels xais s’escapa i se’n va dins d’una àrea delimitada com a “zona sísmica”. Es produeix un terratrèmol i l‘ovella esgarriada torna “ballant” i amb la llana que ha adquirit el color corporatiu del festival.

L’espot és obra de Zeba Produccions. S’ha gravat amb el ramat de xais de Marc August Muntanya de Riudaura i ha comptat amb la col·laboració del pastisser Lluís Riera. En tot moment s’ha vetllat pel benestar dels animals.

El Sismògraf se celebrarà a Olot del 19 al 22 d’abril, amb la voluntat d’apropar la dansa a tothom a través dels 28 espectacles que s’hi han programat, dels quals cinc són coproduccions i vuit estrenes. L’erupció d’aquest any posarà el focus en el circ coreografiat i la programació compta amb una sèrie d’espectacles que demostren un elevat grau de compromís i posicionament polític i social.