22 d'abril de 2018

Dissabte és el dia fort del Festival Sismògraf, amb una vintena d’espectacles gratuïts i de pagament repartits arreu de la ciutat d’Olot. El dia començava amb bon peu amb l’Estudi per a pandereta de la Societat Doctor Alonso al Museu dels Sants. Al mateix moment, els alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre començaven els 5 minuts de dansa que els porten a recórrer les diferents places de la ciutat per realitzar-hi la coreografia de Joan Català.

Tot seguit els ballarins inflables de la Compagnie Didier Théron iniciaven una cercavila ballada pel centre d’Olot entrant a les botigues, enfilant-se als balcons i arrossegant moltíssims espectadors fins al passeig de la Muralla, on els nens i nenes participants al taller de dansa del Colectivo Lamajara estrenaven el Labranza Kids, deixant a tothom impressionat.

La tarda s’omplia d’espectacles simultanis, empenyent als espectadors a triar quins els fan més peça ja que veure-ho tot és impossible. La plaça Major es converteix un any més en l’escenari del Sismohop, la trobada dels millors grups de dansa urbana del país. Mentrestant, a la plaça Pia Almoina La Mujer del Carnicero representava Càpsules, un espectacle de dansa amb cadira de rodes. Quim Bigas ballava La llista, aprofitant al màxim tot l’espai del pati de l’antic hospital i convidant al públic a reflexionar sobre el nostre dia a dia.

La pista esportiva de la plaça Campdenmàs ha estat l’escenari escollit per la jove companyia Kernel Dance Theatre per representar Give me protein, una reflexió sobre el culte al cos i els cossos que passen hores i hores al gimnàs per moldejar-se. Els espectacles han seguit amb La mesura del detall, un espectacle on Magí Serra ens mostra tota la fragilitat amb una estructura de fils, pals i cordes. Al mateix temps que Serra omplia el Torín, Vero Cendoya repetia l’èxit de COS, al costat del Consell Comarcal de la Garrotxa, reflexionant novament sobre totes aquelles persones que fugen buscant refugi.

I abans de sopar, Los Moñekos ens van convidar al seu particular casament, a davant de l’església de Sant Esteve. Dues núvies competeixen per l’amor d’en Mariano, en un divertidíssim duel. Al Teatre Principal, Marta Torrents estrenava a Catalunya Brut, una nova proposta de l’Erupció del Circ Coreografiat que aquest any protagonitza el Sismògraf.

L’última de les propostes del dia ha estat l’estrena de Fosques, que ha omplert les Fonts de Sant Roc a més no poder. Dansa aèria, penjant dels arbres, amb música en directe i projeccions. Un espectacle impressionant per acabar la programació del dia i donar pas a la festa desenfrenada al Tossols, la Sismoparty on hem ballat fins que el cos ens ha dit prou i on un bingo ha decidit la persona que adopta el Sismoxai i se l’emporta a casa.