8 Km en Mula

Álvaro Murillo

diumenge, 21 d’abril | 12:00 h
Finalitzat
2024

 

* Activitat amb motxilles vibratòries per a persones amb dificultats auditives. Informació i reserves a eforment@olot.cat

* En aquest espectacle no hi haurà seients per al públic

Compartir

8 Km en Mula està basada en la crònica d'una nit de juliol del 1928, un succés real que va servir com a font d'inspiració a Federico García Lorca per a Bodas de sangre. Una obra que parla sobre un amor prohibit en una societat que protegeix les aparences. Parla sobre una força instintiva que tendeix a la unió irracional, oposant-se a les convencions socials. El dia del casament, una núvia fuig amb el seu amant. El nuvi els segueix i els atrapa. Paco Montes i Paquita Cañada van recórrer 8 quilòmetres durant la seva fugida, però no van arribar a veure l'alba.
A 8 Km en Mula el cos utilitza el moviment per explicar una història d'amor maleït. Una crònica dansada de l'obra de Federico García Lorca, una versió flamenca dels fets històrics.

 

Álvaro Murillo es declara autodidacta en la seva forma d'integrar el llenguatge flamenc i la dansa contemporània. El 2018 crea l'obra El Barbero de Picasso, homenatge a Morente i al pintor malagueny. Amb 8 Km en Mula obté el segon premi en la modalitat de dansa contemporània al II Certamen Internacional Urban FACYL (Salamanca) i el premi a la millor peça de carrer a La Espiral Contemporánea (Santander). Posteriorment estrena peces com Proyecto: Tiempo, Flamenco Futuro (premiada al Bionic Festival) o Flamencas, amb les quals ha circulat per espais i festivals com Espacio Escénico El Huerto (Gijón), Festival Internacional Dantzaldia (Bilbao), LABO XL (Tabakalera) o Muestra Ibérica de Artes Escénicas.

 

Creació i interpretació: Álvaro Murillo / Música: Camarón de la Isla, Antonio Gades, Pata Negra / Arts gràfiques i disseny: Daniel Murillo / Entitats col·laboradores: negro-brillo.net, Instituto Cervantes

 

https://alvaromurillo.net/

Diumenge
21
abr
12:00 h
Gratuït
Finalitzat
Altres espectacles
© Martí Albesa
Finalitzat
2024
PARC NOU EN MOVIMENT
Itinerari d'arts vives
dg. 21.04.24 | 12:00 h
Parc Nou
Sismògraf Programació