GEOPHONIC

Lorna Rees & Activate Performing Arts

dv. 19.04.24 | 17:30 h
ds. 20.04.24 | 12:00 h
ds. 20.04.24 | 16:30 h
ds. 20.04.24 | 18:30 h
Agafar entrada
Gratuït
DURADA:  60 minuts

* Gratuït amb reserva d'entrada.


* Espectacle itinerant
* Punt d'inici: Gredera del Volcà Montsacopa // Punt final: Cràter del Volcà Montsacopa


* No recomanat per a persones amb mobilitat reduïda.
* Prèviament a la funció del dissabte 20 d'abril a les 12h es farà una visita tàctil (a les 10'30 h a l'Espai Cràter). Informació i reserves a eforment@olot.cat


 

Un touch tour és una visita tàctil adreçada principalment a persones amb diversitat funcional visual. Es tracta d'una visita organitzada i prèvia una funció accessible amb audiodescripció pensada per apropar les arts escèniques a les persones amb ceguesa. Durant aquesta visita es podrà tocar el vestuari, la indumentària o certs elements escenogràfics. També s'oferirà informació complementària sobre la peça a la qual assistiran com a públic.

Compartir

Geophonic és una caminada auditiva que ens anima a escoltar els processos geològics de la Terra. Una peça sobre la importància de tenir present que els humans formem part de la natura, sobre la importància de saber escoltar els processos geològics i les dinàmiques d'erosió del vent i de l'aigua. Els nostres paisatges es van modelant fins i tot durant la brevetat de les nostres vides. El públic utilitzarà uns geòfons (aparells emprats per detectar sorolls subterranis) d'alumini manufacturats per escoltar i observar les dinàmiques del paisatge. Alguns dels continguts sonors es produeixen de forma natural i espontània, d'altres provenen de la veu humana o certs recursos tecnològics.

 

Lorna Rees és creadora de peces per a llocs inusuals. Amb el teatre sempre al nucli, les seves actuacions en directe, la música i les instal·lacions sovint s'inspiren en les ciències de la Terra i gairebé sempre tenen lloc a l'aire lliure. Lorna Rees també és directora artística del Gobbledegook Theatre.
Activate Performing Arts creu que l'actuació en directe té el poder de disparar la imaginació, elevar-nos i connectar-nos. De crear records que perdurin de per vida. Durant més de trenta anys, Activate Performing Arts s'ha estat dedicant a promoure, donar suport i produir projectes d'arts escèniques per a indrets singulars.

 

Ígnia (Pedra tosca): Onioluwa Taiwo / Metamòrfica (Gneis): Remi Oriogun-Williams / Sedimentària (Guix): China Blue Fish / Sedimentària (Carbó): Lorna Rees / Mineral (Quars): Tamsin Fessey / Guia: Adam Coshan / Creació i direcció: Lorna Rees / Disseny de vestuari: Adele Keeley / Assessor i col·laborador científic: Dr Anjana Khatwa / Música i so: Matthew Shaw, Laura Reid, Cohen Braithwaite-Kilcoyne, Ricci Riccardi / Ajudant de disseny i creació de vestuari: Sarah Dicks / Disfresses de pedra: Darrell Wakelam / Creació tèxtil digital: Becca Stevenson, Charlotte Baxter / Disseny del geòfon: Liam O’Brien / Fabricació de geòfon: Ben Bailey (Metal Spinning Direct), Julian Hoare, Jason Holloway (Ferndown Finishing) / Fotografia: Jayne Jackson, Mike Petitdemange / Podcast: Joanne Tyler (SoNiche)

 

https://www.gobbledegooktheatre.com // https://activateperformingarts.org.uk

 

Amb el finançament de: Activate Performing Arts, Jerwood Arts, Arts Council England, Dorset Area of Outstanding Natural Beauty, Gobbledegook Theatre.
Amb el suport de: Arts University Bournemouth ERDF.