25 de febrer de 2021

La tercera edició del projecte PRO 365 Sismo es tanca aquests dies amb l’última trobada dels participants. Ho fan amb una estada a la residència Faber-Llull d’Olot on es reuneixen amb el col·lectiu Nyam Nyam de Mieres, han vist un assaig del nou espectacle de Llego Tarde, parlaran amb l’actor Toti Toronell i amb la companyia El Conde de Torrefiel. A més, també parlaran amb la directora del Teatre de Vanves, Anouchka Charbey; el responsable de dansa del Teatre de Vanves, Jérémy Mazeron, i els delegats a París i Berlín de l’Institut Ramon Llull.

El PRO365/SISMO és un projecte del Pla d’Impuls de la Dansa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya liderat pel Festival Sismògraf. Un dispositiu d’acompanyament pensat per a professionals de la gestió escènica en l’àmbit de la dansa, les arts del moviment i la creació contemporània. L’objectiu és proporcionar coneixements i eines sobre la dansa per fer-la més present en les programacions culturals i artístiques de les ciutats i, per tant, en la vida dels seus habitants.

En aquesta tercera edició hi han participat programadors de Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Tortosa, Torelló, Argentona, Figueres i Porqueres, entre altres poblacions. Al llarg de les tres edicions hi ha participat una trentena de persones que treballen repartides per tot el territori català.

 

 

La pandèmia ha obligat a reenfocar el programa previst per aquesta edició, que s’ha hagut de fer principalment de manera virtual. Tot i així, a través de la pantalla, els participants han pogut interactuar amb diverses companyies per conèixer la seva feina i intercanviar opinions sobre el sector i sobre com els ha afectat la pandèmia.