11 de març de 2020

Ja ha començat la tercera edició del PRO365/SISMO. Deu programadors de ciutats com Torelló, Figueres, Porqueres, Tortosa, Argentona,Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú participen del projecte, que té per objectiu proporcionar coneixements i eines sobre la dansa per fer-la més present en les programacions culturals i artístiques de les ciutats i, per tant, en la vida dels seus habitants. Els deu participants estan acompanyats durant tot el projecte per diferents curadors i curadores que els proporcionaran les eines necessàries.

El projecte consta de diverses trobades al llarg d’un any, en esdeveniments com el Festival Sâlmon, La Mostra d’Igualada, el Festival Sismògraf d’Olot o el Festival Artdanthé de Vanves, a París, que visitaran aquest cap de setmana. A més, també visitaran els centres de creació La Caldera de Barcelona i l’Estruch de Sabadell i parlaran amb els seus responsables.

El PRO365/SISMO és un projecte que va iniciar-se el 2017 com una de les accions del Pla d’Impuls a la Dansa aprovat pel Departament de Cultura. Una vintena de programadors d’arreu del país ja han participat de la iniciativa. Són tècnics de cultura d’Amposta, Montmeló, Celrà, La Garriga, Vic, Reus, Deltebre, Tortosa, Cambrils, Alcover, Juneda, Sant Hipòlit de Voltregà, El Prat de Llobregat, Tremp, Martorell, Lloret de Mar, Lleida i Viladecans.

Consulta la memòria de la primera edició del PRO365/SISMO. 

Consulta la memòria de la segona edició del PRO365/SISMO.