23 d'abril de 2017

Dissabte ha estat el dia fort del Festival Sismògraf. Des del matí fins a la nit hi havia una vintena llarga d’espectacles i el públic s’ha anat repartint entre les diferents propostes que passaven simultàniament a la ciutat. 

El dia ha començat amb l’humor de Los Moñekos i el seu Amortal Combat. Tot seguit, el Colectivo Lamajara ha estrenat Dispositivo LABranza, un espectacle amb la participació de diversos olotins i garrotxins que ha emocionat el públic assistent. També durant el matí un grup d’afortunats han agafat la bicicleta per inciar un recorregut bucòlic pedalant amb uns auriculars. Abans de dinar encara hem pogut gaudir de Passant de llarg, l’espectacle participatiu amb joves d’Integra.

També al matí i durant tot el dia, els estudiants de dansa de l’Institut del Teatre han representat peces de cinc minuts pel centre d’Olot i els joves de l’Ideal han animat a tothom a ballar davant d’un mirall de grans dimensions. Al Firalet, la Marta i la Petra convidaven a tothom a ballar amb les posicions més impossibles, com si no hi hagués gravetat.

La tarda ha presentat diverses propostes de sala. Laila Tafur ha estrenat Monstruo, l’espectacle guanyador de la Caravana de Tràilers de l’any passat. A l’espai Barberí, Circ Pànic ha ofert dues representacions de Mira’t i al Torín ha esclatat la tercera Erupció Basca: Barbecho, de Natxo Montero.

Mentrestant, al carrer era un bullici d’espectacles de dansa. A la plaça Major, el Sismohop reunia els millors grups de dansa urbana. A la plaça del Teatre, Moveo han demostrat dominar a la perfecció l’art de l’equilibri amb Tu vas tomber! i a la plaça Campdenmàs Cobosmika Seeds han ballat el seu Ghost. Brodas Bros i Kukai Dantza han ofert novament Topa, l’espectacle que van estrenar divendres al Sismògraf. Tot seguit, la cyborg Moon Ribas ha ballat els quatre terratrèmols que en aquell moment s’han succeït al Planeta Terra.

Pere Faura ha completat la trilogia Sweet amb Sweet Tiranny al Teatre Principal, rient-se del mort i de qui el vetlla. A l’Hospici, Roser López Espinosa ha encandilat a tothom amb Lowland, mentre al Carme Anna Ventura oferia una segona sessió de l’Spoutnik blanc. Moulïer, la dansa sobre xanques de la companyia Maduixa ha posat la cirereta del pastís a un dia que ha acabat ballant per salvar el món amb la Generació Feliç.