2 de maig de 2017

Molt bones sensacions entre els participants de la primera edició del Sismo en Família. Set famílies van poder viure el Sismògraf intensament en un itinerari pensat especialment per a ells. L’objectiu, com explica la Mireia Llunell, coordinadora del projecte, ha estat apropar la dansa a les famílies i especialment als nens: “Hem volgut fer-los entendre que hi ha moltes maneres de dansa i que un espectacle de dansa ens pot agradar o no, i no passa res”. 

Les places per assistir al Sismo en Família es van exhaurir en menys de 24 hores. Les set famílies afortunades, les primeres en inscriure’s, han pogut veure espectacles, comentar-los i participar de tallers pensats especialment per a ells. Hi han participat veïns d’Olot, Les Preses i Besalú, però també d’altres punts del país com Girona, Barcelona, Badalona i Reus.

Les activitats del Sismo en Família van començar el divendres. Petits i grans van anar a veure Mira’t, de Circ Pànic; Tribakia, de Get Bak; Topa, de Brodas Bros i Kukai Dantza; i Spoutnik Blanc, d’Anna Ventura. El dissabte va començar amb un taller de hip hop que la companyia Get Bak va oferir als participants del Sismo en Família en exclusiva. Tot seguit van gaudir d’Amortal Combat, de Los Moñekos; Dispositivo Labranza, del Colectivo Lamajara; el Sismohop; Waiting for earthquakes, de Moon Ribas; Lowland, de Roser López Espinosa; i Mulïer, de la Companyia Maduixa. A més, al migdia també van tenir el repte de posar en pràctica davant del Mirall del Sismògraf que voltava per Olot la coreografia que havien après al taller de hip hop dels Get Bak. L’itinerari va acabar el diumenge amb l’Itinerari de dansa al Parc Nou, on les famílies van fer de jurat del millor espectacle. Cada infant tenia un full on havia de posar gomets al millor espectacle, la millor coreografia, la millor música i el millor vestuari. Un cop finalitzat l’Itinerari van donar un diploma al muntatge que s’havia endut més gomets en total, que va ser els Cinc Minuts de Dansa de l’Institut del Teatre, amb la coreografia de Sol Picó.

Les famílies valoren molt positivament l’activitat. És el cas de la Jordina, de Besalú, que ha participat al Sismo en Família amb el seu marit i els seus fills de 8 i 6 anys. “Em vaig apuntar perquè era una molt bona oportunitat de poder viure el festival intensament i així ha estat. El taller va ser fantàstic i els nens ho han gaudit moltíssim”.

També s’ho ha passat “superbé” la Gemma, el seu marit i el seu fill de 7 anys. Ells vénen de Badalona. “Li ha agradat molt l’experiència i la recomano a tothom”, apunta la Gemma. La Coral, de Les Preses, també n’ha sortit entusiasmada: “El fet d’anar en grup ha provocat que ens engresquéssim més. Els nens estaven molt més motivats que si haguéssim anat sols”. Ella ha viscut el Sismo en Família en companyia del seu marit i de dues nenes de 7 i 9 anys.

Els infants de Sismo en Família, lliurant el diploma a l'Institut del Teatre.

Els infants de Sismo en Família, lliurant el diploma a l’Institut del Teatre.