6 d'abril de 2018

Dansa i circ van de la mà en els espectacles sobre els quals aquest any es posa el focus al Sismògraf. L’Erupció tracta del circ coreografiat, amb un total de cinc espectacles.

Roberto Olivan estrena divendres a les 22 h Cuculand Souvenir, una reflexió sobre els moments caòtics actuals que es pregunta “qui ens salvarà de nosaltres mateixos?”. Ballarins, artistes de circ i música electroacústica en una gran producció que juga amb la gravetat, els cossos, els llums i els sons hipersensibles.

Dissabte, a les 21 h també al Teatre Principal, Marta Torrents – Fet a mà estrenen a Catalunya Brut, una mescla de circ, teatre i dansa, per reflexionar sobre l’auge i el naufragi de l’ésser humà. Un recorregut cap a allò que ens fa semblants i allò que ens uneix. Conflictes, desitjos i misteris en un espectacle on el gest i la mirada hi tenen especial rellevància.

També de circ coreografiat és una altra de les estrenes del Sismògraf: Fosques. la Cia. Las Lo Las, la Cia. El Paller i Art Estudi ens proposen un espectacle de dansa aèria, amb música en directe i projeccions sobre els arbres el dissabte a les 23 h a les Fonts de Sant Roc. Un muntatge que reivindica totes aquelles dones que la història ha silenciat i arraconat a la foscor.

Durant tot el diumenge al matí, d’11 a 14 h, Jordi Galí muntarà Maibaum, una estructura efímera feta de cordes, lligades al voltant d’un pal de fusta. Durant tres hores, cinc intèrprets aniran teixint l’estructura i el públic és lliure de circular al seu aire i anar i venir quan vulgui, experimentant del procés de creació.
Finalment, l’última de les propostes de circ coreografiat és Analepsis, de Paula Quintas – Traspadiente. Un espectacle de dansa i circ on cos i objecte són l’eix principal d’una peça que aborda la curiositat, la desconfiança i la manipulació. L’espectacle forma part de l’Itinerari de dansa de diumenge al migdia, 12 h, al Parc Nou.