30 de març de 2021

D’aquí una setmana comença el Sismògraf 2021! Una de les primeres activitats serà la Jornada per a professionals, que tindrà lloc el dijous 8 d’abril. 230 programadors ja s’han inscrit per participar de la jornada, que se celebrà de manera virtual. Entre aquests professionals que assistiran al Sismògraf n’hi ha molts de nacionals, però també hi haurà programadors d’Alemanya, Bèlgica, Canadà, França, República Txeca, Itàlia, Lituània, Països Baixos, Regne Unit i dels Estats Units.

La jornada per a professionals d’aquesta edició del Sismògraf es titula “Europa en xarxa”. En primer lloc es presentarà el projecte d’Europa Creativa Big Pulse Dance Alliance, que està format per 12 festivals i institucions europees de dansa contemporània. A la presentació es farà efectiu el llançament del projecte i els directors dels festivals participants i els artistes seleccionats explicaran els objectius i les principals accions. Entre d’altres, es presentarà la convocatòria BPDA Open Air Comissions per a projectes de dansa a l’aire lliure, amb torn obert de preguntes al final de la presentació.

Tot seguit, es presentaran les accions en l’àmbit de la dansa de Perform Europe, el gran projecte europeu que pretén consolidar un circuit sostenible i inclusiu en l’àmbit de les arts escèniques. La intervenció anirà a càrrec de Rok Avbar, European Dansehouse Network community & communication officer, i també inclourà un torn obert de dubtes i qüestions al respecte.

La Jornada per a Professionals continuarà a la tarda amb el cafè amb Catalan Arts. Es tracta de diferents speed meetings amb les responsables de les oficines internacionals de l’ICEC. Cada cita durarà 10 minuts i serviran per aprofitar totes les eines que té l’ICEC per afavorir la internacionalització de la dansa catalana. Els professionals podran conversar amb Neus Mèlic, de l’oficina de l’ICEC a Berlin; Núria Bultà, delegada de l’ICEC a Brussel·les; Mar Pérez Unanue, responsable de l’oficina de l’ICEC a Londres; i Eva Colom, de la delegació de l’ICEC a París.

A més de la Jornada per a professionals del dijous 8 d’abril, el Sismògraf posarà a disposició de tots els 230 programadors registrats càpsules breus de vídeo perquè es puguin fer una idea de tots i cadascun dels espectacles de dansa del Sismògraf i puguin contactar amb les companyies per contractar-les.