CRATERA

André Braga & Cláudia Figueiredo / CiRcoLando

divendres, 19 d’abril | 20:00 h
Finalitzat
2024
DURADA:  85 minuts
Compartir

Una mirada artística cap als paisatges volcànics.

 

Cratera és un projecte d'arts escèniques dedicat als paisatges volcànics, a la seva dimensió tel·lúrica i a la seva proximitat amb el pols i la respiració de la Terra.
L'imaginari associat als volcans és immens i poèticament molt fort, i amb aquesta peça es vol evocar, es vol indagar, es vol conèixer de prop tot aquest imaginari. Cratera és una proposta interdisciplinària, una superposició de dansa, teatre, so i imatge, que cerca experiències intenses de connexió amb la terra, experiències que reclamin altres formes de llenguatge i de lucidesa. Una peça que aspira a propiciar una reinterpretació de Gaia, a percebre el materials orgànics i els minerals com a forces vives que treballen al voltant i dins nostre.

 

André Braga i Cláudia Figueiredo són els directors artístics de CiRcoLando – Central Elétrica, un centre de creació i residència amb seu a Porto. La seva activitat es desenvolupa sobretot en l'àmbit dels encreuament disciplinaris, dedicant una atenció especial a les arts escèniques. Aquest duet d'artistes es caracteritza pel fet de treballar a l'espai fronterer i construir un llenguatge únic basat en la transdisciplinarietat. Aposten pel diàleg entre la dansa i el teatre, amb presència d'altres àmbits de la creació: poesia, arts plàstiques, música i vídeo. Arxiu corporal, memòria, eco-pensament, geopoètica, paisatge, post-colonització o mirades del sud són alguns dels temes que els estan ocupant darrerament.

 

Direcció artística: André Braga, Cláudia Figueiredo / Direcció: André Braga / Dramatúrgia: Cláudia Figueiredo, Gonçalo Mota / Co-creació i interpretació: Ana Rita Xavier, Gil Mac, Lucília Raimundo, Nuno Barreto, Ramon Lima / Disseny de so: João Sarnadas / Espai escènic: André Braga, Pedro Azevedo / Vídeo: Gonçalo Mota / Disseny de vestuari: Pedro Azevedo / Disseny d'il·luminació: Cárin Geada / Direcció de producció: Ana Carvalhosa / Producció executiva: Cláudia Santos / Coordinació tècnica: Pedro Coutinho

 

circolando.com/

 

Amb la coproducció de: São Luiz Teatro Municipal, Teatro Nacional São João, Teatro Académico  Gil Vicente, Teatro Aveirense, Cineteatro Louletano.
Amb el suport de: Município do Porto and IEFP / Cace Cultural do Porto.
CiRcoLando – Central Elétrica està subvencionada per: Ministério da Cultura / Direção Geral das Artes

 

 

Divendres
19
abr
Des de
12 €
Finalitzat