OTEMPODIZ

ERTZA

diumenge, 21 d’abril | 12:00 h
Finalitzat
2024

 

* Activitat amb motxilles vibratòries per a persones amb dificultats auditives. Informació i reserves a eforment@olot.cat

* En aquest espectacle no hi haurà seients per al públic.

Compartir

Vosaltres teniu el rellotge, nosaltres tenim el temps.

Otempodiz és una peça que combina llenguatges coreogràfics urbans, tradicionals i contemporanis, i que analitza les diverses maneres que tenim de viure, percebre i experimentar el temps. A Occident comptem el temps, el mesurem, el comprem, el venem, el planifiquem i l'organitzem. L'usem. A l'Àfrica, en canvi, el temps es viu, es té, es fa. S'habita. El temps es pot viure de moltes maneres, i la dansa ens atorga la facultat de viure'l en un present absolut.Otempodiz és un projecte d'intercanvi i creació artística que es gesta entre Moçambic i Espanya, una iniciativa que vol posar en valor el talent dels ballarins moçambiquesos.

 

Ertza neix el 2004 de la mà del ballarí i coreògraf Asier Zabaleta amb l'objectiu d'obrir un nou espai de creació coreogràfica lliure de lligams i convencionalismes. Les obres d'Ertza cerquen la interacció de diverses disciplines amb la dansa i solen apuntar cap a temes d'actualitat i cap a les contradiccions humanes i socials. Des del moment de la seva creació, Ertza ha presentat els seus treballs en països com Xina, Filipines, Brasil, Perú, Costa Rica, El Salvador, Mèxic, Israel, Rússia, Lituània, Luxemburg, Suïssa, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Polònia, Moçambic, Portugal i Espanya. Amb Meeting point va rebre el Premi Umore Azoka (2017) al Millor Espectacle de Carrer i el Premi MAX (2018) al Millor Espectacle de Carrer.

 

Idea original, direcció i coreografia: Asier Zabaleta / Ballarins: Fenias Nhumaio, Deissane Machava / Producció: Ertza Sorkuntza Artistikoa S.L.

 

www.ertza.com

 

Amb el suport de: Ambaixada d'Espanya a Moçambic – Cooperació Espanyola (AECID),Gipuzkoako Dantzagunea (Diputació Foral de Guipúscoa), Festival Atlantikaldia.

Diumenge
21
abr
12:00 h
Gratuït
Finalitzat
Altres espectacles
© Martí Albesa
Finalitzat
2024
PARC NOU EN MOVIMENT
Itinerari d'arts vives
dg. 21.04.24 | 12:00 h
Parc Nou
Sismògraf Programació