COVE

ÚLTIMA VÈRTEBRA

dijous, 18 d’abril | 17:30 h
Finalitzat
DURADA:  30 minuts
Compartir

Dansa, artesania i el cove tradicional català.

 

Cove és un espectacle de dansa sobre la construcció artesanal d’un cove tradicional català, amb cul de queixal i vora cargolada. Una acció transgressora i gairebé exòtica per qüestionar el temps i el ritme de la societat contemporània, i alhora una forma de reivindicar els valors i els coneixements tradicionals com a eines de transformació social.
Una proposta escènica en procés de creació que integra moviment i artesania, cant, art sonor i art visual digital, per realçar el moviment de les mans i el cos d’un cisteller i també dels materials i les eines que utilitza. Una peça captivadora, arriscada i transcendent que proposa una nova mirada cap a la dansa contemporània.

 

Última vèrtebra és una plataforma creada el 2019 pels artistes Anna Garreta i Quim Vilagran, per la recerca, la creació i la promoció de l’art i la cultura. El moviment i el cos són alguns dels eixos vertebradors de les seves activitats. Última vèrtebra relaciona propostes artístiques amb el coneixement, el territori i la creació escènica, mitjançant projectes que articulen aquests elements i faciliten processos per activar, conscienciar i transformar. Un segell artístic multidisciplinari que crea, dissenya i dinamitza instal·lacions escèniques, espectacles, exposicions, projectes de desenvolupament cultural comunitari i cultura popular, projectes de recerca artística i documental, i un festival de dansa (15m2 Festival Internacional de Microdansa Itinerant).

 

Creació i producció: Última vèrtebra / Direcció: Anna Garreta i Quim Vilagran / Intèrpret cisteller: Aleix Grifoll / Veus: Anna Garreta i Jordi Homs / Espai sonor i visual: Pol Ros / Espai escènic: Quim Vilagran / Disseny il·luminació: Xavi Feliu / Fotografia: Sergi Panizo

 

https://ultimavertebra.cat/

 

Amb residència a: El Canal de Salt, Centre de Creació Contemporània Nau Côclea (Camallera).
Amb la col·laboració de: Associació de Cistellers i Cistelleres de Catalunya, 15m2 Festival Internacional de Microdansa Itinerant i Ajuntament de Riudellots de la Selva.
Amb el suport de: Diputació de Girona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Cove
, d’Última vèrtebra ha estat projecte i companyia resident del Programa Espais de Creació 2024 d'El Canal de Salt.

Dijous
18
abr
Gratuït
Finalitzat