Sonoma

La Veronal

Finalitzat
DURADA:  1 hora i 15 minuts
divendres, 4 de novembre | 20:00 h
Compartir

Moviments i estètiques hipnòtiques que recorden velles cultures i rituals.

Sonoma és una paraula que no existeix. Tanmateix, conté les partícules del grec soma (‘cos’) o del llatí sonum (‘so’): cos del so o so del cos. Podria ser, com explica Marcos Morau, el so del cos que cau. O el crit de sentir-se viu, com el batec eixordador dels timbals de Calanda.

Inspirat en Buñuel, Morau va crear el 2016 una peça per al Ballet de Lorraine titulada Le surrealisme au service de la révolution. Sonoma és una ampliació d’aquella coreografia i representa un clar trencament amb la seva peça anterior, Pasionaria. Ara preval allò atàvic més que no pas allò robòtic. Ha tornat l’ànima humana amb moviments i estètiques hipnòtiques que recorden velles cultures i rituals.

Idea i direcció artística: Marcos Morau. Coreografia: Marcos Morau en col·laboració amb les intèrprets. Intèrprets: Lorena Nogal, Marina Rodríguez, Sau-Ching Wong, Ariadna Montfort, Núria Navarra, Àngela Boix, Laia Duran, Anna Hierro i Alba Barral. Textos: El Conde de Torrefiel, La Tristura i Carmina S. Belda. Direcció tècnica i disseny d’il·luminació: Bernat Jansà. Regidor d’escena, maquinària i efectes especials: David Pascual. Disseny del so: Juan Cristóbal Saavedra. Veu: María Pardo. Escenografia: Bernat Jansà i David Pascual. Disseny del vestuari: Silvia Delagneau. Coproducció: Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Tanz im August/ HAU Hebbel am Ufer, Grec 2020 Festival de Barcelona – Institut de Cultura Ajuntament de Barcelona, Oriente Occidente Dance Festival, Theater Freiburg, Centro de Cultura Contemporánea CondeDuque, Mercat de les Flors, Temporada Alta, Hessisches Staatsballett en el marc de Tanzplattform Rhein-Main, Sadler’s Wells. Hi col·laboren: Graner – Fàbriques de Creació i Teatre L’Artesà. Beneficiari del Projecte de cooperació transfronterer PYRENART, dins del marc del programa Interreg VA Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020 - Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Divendres
04
nov
Des de
22 €
Finalitzat