Cratera: 1st Movement

André Braga & Cláudia Figueiredo / CiRcoLando

dv. 14.04.23
ds. 15.04.23
dj. 13.04.23
Finalitzat
2023
DURADA:  60 minuts

 

* Vídeo-instal·lació. El vídeo s'anirà projectant en bucle.

* En horaris del Museu de la Garrotxa. Dijous de 17-20H // Divendres de 10-13H i 17-20H // Dissabte d'11-14H i 17-20H

Compartir

Vine a compartir aquesta mirada artística cap al paisatges volcànics i la Terra en general

 

/ Volcans / Vídeo-instal·lació / Filosofia / Ciència / Geopoètica /

 

Cratera és un projecte d'arts escèniques dedicat als paisatges volcànics. Tot i que la peça acabada no la podrem veure fins al Sismògraf 2024, enguany hi presentem Cratera: 1st Movement, un primer tast en forma de vídeo-instal·lació. Inspirada en el debat sobre l'antropocè (una hipotètica nova era geològica vinculada a l'activitat humana i els seus efectes planetaris), la geopoètica (una convergència entre ciència, filosofia i poesia) i autors que han integrat la sensibilitat i la imaginació als debats ecològics, Cratera aspira a generar connexions intenses amb la terra. Es tracta de propiciar una reinterpretació de Gaia, de percebre el materials orgànics i minerals com a forces vives que treballen al voltant i dins nostre.

 

André Braga i Cláudia Figueiredo són els directors artístics de CiRcoLando – Central Elétrica, un centre de creació i residència amb seu a Porto. La seva activitat es desenvolupa sobretot en l'àmbit dels encreuament disciplinaris, dedicant una atenció especial a les arts escèniques. Aquest duet d'artistes es caracteritza pel fet de treballar a l'espai fronterer i construir un llenguatge únic basat en la transdisciplinarietat. Aposten pel diàleg entre la dansa i el teatre, amb presència d'altres àmbits de la creació: poesia, arts plàstiques, música i vídeo. Arxiu corporal, memòria, eco-pensament, geopoètica, paisatge, post-colonització o mirades del sud són alguns dels temes que els estan ocupant darrerament.

Són una companyia compromesa amb la reutilització i el reciclatge dels materials de producció, el consum de paper i la mobilitat sostenible.

 

Direcció artística: André Braga, Cláudia Figueiredo / Vídeo: Gonçalo Mota / So: João Sarnadas / Espai: André Braga, Pedro Azevedo / Veus: Ana Rita Xavier, Gil Mac, Lucília Raimundo, Nuno Barreto, Ramon Lima / Direcció de producció: Ana Carvalhosa

 

www.circolando.com/

 

Amb la coproducció de: Teatro Nacional São João, São Luiz Teatro Municipal, Teatro Académico Gil Vicente, Cineteatro Louletano, Teatro Aveirense / Amb el suport de: Município do Porto and IEFP / Cace Cultural do Porto, Internationalization Support - Ministério da Cultura / Direção Geral das Artes / Amb la subvenció de: Ministério da Cultura / Direção Geral das Artes

Dijous
13
abr
Gratuït
Finalitzat
Divendres
14
abr
De 10-13H i 17-20H
Gratuït
Finalitzat
Dissabte
15
abr
D'11-14H i 17-20H
Gratuït
Finalitzat