ERA

Esbart Rocasagna i Quim Bigas

ds. 27.04.24 | 12:00 h, 17:00 h
DURADA:  30 minuts

 

* La funció del dissabte 27 d'abril a les 12h es farà amb audiodescripció en directe. A les 10.30h al vestíbul del Teatre Principal d'Olot es farà un touch tour previ a la funció.

Un touch tour és una visita tàctil per apropar les arts escèniques a les persones amb ceguesa. Durant aquesta visita es pot tocar el vestuari, la indumentària o certs elements escenogràfics. També s'ofereix informació complementària sobre la peça a la qual s'assistirà com a públic.

Compartir

Dansa per reinventar-se les arrels i els vincles.

 

ERA és una mirada cap a la pròpia terra i la pròpia història, cap als viticultors i agricultors, cap al sòl i els conreus, cap a les èpoques remotes i els seus vestigis, i sobretot cap a les persones que actualment formen part de l’Esbart Rocasagna, principalment les dansaires del Cos de Dansa.
ERA
és un temps verbal que ens situa al passat. Una unitat de temps que defineix una època. Un territori. Un passat comú. Una peça que posa en valor les persones i els vincles que les uneixen. Vincles que es fan amb la terra, amb la història dels llocs i dels cossos i dels col·lectius. Vincles que també són casa.
Per a aquest projecte l’Esbart Rocasagna ha comptat amb les aportacions de Quim Bigas i del seu univers coreogràfic.

 

L’Esbart Rocasagna de Gelida és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la conservació i difusió de la cultura popular, sobretot de la dansa tradicional. El grup va ser format l’any 1967 i actualment està composat per més de 120 dansaires repartits entre l’Escola de Dansa, el Cos de Dansa i el grup de veterans. Al repertori de l’Esbart s’hi recullen danses recuperades, costumistes, i altres de creació pròpia inspirades en la mètrica de la dansa tradicional però amb una estètica d’espectacle escènic. Al llarg de la seva història, l’Esbart Rocasagna ha creat diversos espectacles, demostrant que és possible la convivència de la tradició amb la creació i la innovació.

 

Concepte i direcció: Carles Janer, Esbart Rocasagna / Intèrprets: Cos de Dansa de l’Esbart Rocasagna / Creació i coreografia: Quim Bigas, Esbart Rocasagna, Carles Janer / Espai sonor i edició sonora: Pau Matas / Composicions originals: Gabriel Kazz, Blai Rosell / Disseny i conceptualització del vestuari: Andrea Otín / Confecció de vestuari: Rosa Sendra, Rosa Mª Torner i voluntàries de Gelida / Equip de difusió i comunicació: Gala Media, Esbart Rocasagna / Producció, majordomia i equip tècnic: Esbart Rocasagna / Suport a la producció: Marina Escoda, Jordi Fosas

 

https://www.rocasagna.cat/ // https://quimbigas.com/

 

Amb la coproducció de: Fira Mediterrània, Festival Ésdansa, Dansa Metropolitana, Família de Delfí Colomé, Sismògraf, Festival Dansàneu i Mercat de les Flors.
Amb el suport de: Pla d’Impuls a la Dansa d’Arrel Tradicional Catalana i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Amb la col·laboració de: Ajuntament de Gelida, Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Diputació de Barcelona.
Agraïments: Coral Artesans, Can Pasqual (Noemí Vilaseca i Francesc Pascual), Lluís Rius, Tristan Martín, Rosalia Zanon, Gabriel Kazz, Martina Pujol i Joana Pérez.

Dissabte
27
abr
Funció amb audiodescripció en directe
Dissabte
27
abr